Vad minns du bäst från Androidåret 2019?

Postat:
07:45 - 2019-12-30
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
29

Ytterligare ett år lider nu mot sitt slut och i takt med att marknaden för smarta telefoner har mognat allt mer, både på Androidsidan och på Applesidan, så har de stora och betydelsefulla revoultionerna blivit allt färre.

Mycket få större steg görs numera från ett år till ett annat och det handlar allt som oftast mer om mindre putsningar av en rad hårdvarukomponenter samt kanske i synnerhet om vidareutveckling av mjukvaran.

Man ser även ett och annat försök att skapa en ny gimmickfunktion som skall locka intresse och sålda enheter, men dessa gimmickar är sällan något som slår på allvar utan tenderar att försvinna igen efter ett år eller två.

Trots detta så händer det ändå saker på marknaden som sådan varje år, och vi är nyfikna på att höra vad ni minns bäst från Androidåret 2019, eller varför inte från smartphoneåret som helhet? Den mest minnesvärda nyheten behöver förstås inte komma från Androidlägret.

Är det månne böjbara skärmar och då i synnerhet Samsungs Galaxy Fold och alla de problem som Samsungs första lanseringsförsök drogs med? Är det kanske den likaledes böjbara nostalgiflirten Moto Razr även om den kanske tekniskt sett snarare hör år 2020 till?

Eller är det kanske det smått juvenila handelskriget mellan världens två största och rikaste marknader, där bland annat Huawei – samt Huawei-kunder runtom i världen – har hamnat i kläm?

Dela gärna med er: vilken nyhet eller händelse från Android- eller smartphonevärlden minns ni bäst från det gångna året?