Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Vi bekantar oss med Google Chromecast

Postat:
18:34 - 2013-08-04
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Utöver bärbara spelkonsolen Nvidia Shield och nya versionen av surfplattan Nexus 7 har en annan Androidrelaterad manick hittat fram till redaktionen: Google Chromecast som presenterades under sökjättens evenemang i slutet av juli. Chromecast kan beskrivas som ett slags svar på Apples AirPlay. Enheten, som både liknar och har ungefär samma storlek som ett USB-minne, används till att skicka exempelvis YouTube-videor, Netflix-innehåll eller ett webbläsarfönster till din TV från en mobil enhet. 
google-chromecast-bild-12

Informationen kommer kunna strömmas direkt från mobilen eller surfplattan (tredjepartsappar är på gång), men i regel spelar Chromecast upp innehållet från Internet över Wi-Fi. I de fallen går det inte åt någon extra ström på den bärbara enheten. Endast YouTube- och Netflix-apparna har inbyggt stöd för Chromecast från början, men användare kan skicka helskärmsvideo från en webbläsare utan problem. På så vis går det dessutom att skicka musik från exempelvis Spotifys webbspelare till Chromecast.

google-chromecastgoogle-chromecast-bild-7

Genom att låta utvecklare utnyttja Chromecast kommer funktionaliteten utökas med tiden. Erkände Androidutvecklaren Koushik Dutta (ClockworkMod) har exempelvis en app på gång som gör att användare kan dela lokala filer och Dropbox-innehåll till Chromecast. Manicken kostar inte mer än 35 dollar i USA, vilket idag innebär 230 kronor utan hänsyn till övriga faktorer. Vi återkommer med ett test av Chromecast senare i veckan. Är det något särskilt ni är nyfikna på och vill att vi undersöker?

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Disney+ utökas med Star [Notis]
 4. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 5. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 6. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om