Vilket märke hade din första Androidtelefon? [Undersökning]

Postat:
11:53 - 2023-04-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
92

Samsung har kontinuerligt varit den största tillverkaren i Swedroids community. I en undersökning från senhösten svarade exempelvis 33 procent att deras primära Androidtelefon kommer från Samsung. OnePlus hamnade tvåa med en andel på 17 procent.

Google gjorde ett rejält lyft efter att Pixel-serien sent omsider lanserades officiellt i Sverige och blev därmed det tredje största märket i undersökningen, då 16 procent svarade att de använder en Pixel. Därefter följde Xiaomi (10 %), Sony (9 %) och Motorola (4 %).

Men hur kommer rösterna fördelas när vi frågar efter den första Androidtelefonen? HTC skapade den allra första kommersiella Androidtelefonen och hade därmed 100 procent av marknaden för Androidmobiler inledningsvis.

Företaget fortsatte att vara stort under Androids första 3–4 år. Men alla skaffade inte en Androidtelefon så fort systemet kom till Sverige och vi är nyfikna på hur rösterna kommer fördelas. Ordet är fritt!

Tillagd fotnot: För Nexus-telefoner, välj tillverkaren som gjorde själva mobilen (HTC, Samsung, LG, Motorola eller Huawei).

Vilket märke hade din första Androidtelefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...