Amazfit introducerar avancerade löparklockan Cheetah Pro

Postat:
13:39 - 2023-06-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
6

Amazfit har lanserat en ny aktivitetsklocka med fokus på löpning. Cheetah Pro har en sportig design och erbjuder en rund 1,45-tums AMOLED-skärm med 480 x 480 pixlar, 331ppi, Gorilla Glass 3, över 100 urtavlor, samt 1000 nits som högsta ljusstyrka.

Boetten består av en titanlegering medan chassit utgörs av en fiberförstärkt polymer. Själva klockan väger 34 gram och den totala vikten blir 43 gram med armbandet. Konstruktionen har en knapp och en krona och är vattentålig (5ATM).

Cheetah Pro erbjuder ett 440mAh-batteri som enligt företaget ska kunna få klockan att hålla igång i två veckor på en laddning vid typiskt användande, i 24 dagar i batterispararläget eller i upp till 45 dagar i klockläget. I det exakta GPS-läget blir batteritiden istället bara ett drygt dygn.

Amazfit har integrerat pulsmätare, syremättnadsmätare, barometrisk höjdmätare, gyro, accelerometer, en geomagnetisk sensor, en ljussensor, samt sex olika positioneringssystem inklusive dubbelbands-GPS (L1 och L5). Klockan stödjer Bluetooth 5.3 och Wi-Fi 2.4GHz.

Tillverkaren skriver spaltmeter om de olika funktionerna och metoderna att kartlägga träning och sömn på sin hemsida. Klockan har över 150 olika träningslägen. Cheetah Pro kör egna systemet Zepp OS 2.0 vilket erbjuder Amazons röstassistent Alexa. Assistenten kan även användas offline.

Amazfit Cheetah Pro kostar 300 dollar. Företaget nämner inget europeiskt pris i sitt pressmeddelande.