Vissa HBO-serier kan vara på väg till Netflix

Postat:
13:02 - 2023-06-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
1

En rapport från Deadline hävdar att vissa HBO-serier kan vara på väg till konkurrenten Netflix. Warner Bros Discovery förhandlar enligt utsago med Netflix om att licensiera utvalda serier. Om uppgiften stämmer vore det första gången på nära ett årtionde som HBO:s material kommer visas på en konkurrerande strömningstjänst i USA.

HBO har länge låtit andra kanaler visa företagets serier världen över i utbyte mot avgifter, för att det är lukrativt. Flera HBO-serier har exempelvis visats på SVT genom åren. I dagens strömningsklimat där företagen låser in sitt exklusiva material är det dock ovanligt att en tjänsts egna serier visas på en annans.

En av HBO-serierna som eventuellt kommer till Netflix är Insecure som visades mellan 2016–2021 och har 8,1 i medelbetyg på IMDb. Enligt källan är Insecure bara en av flera HBO-serier som kan börja visas på Netflix.

Syftet sägs helt enkelt vara finansiellt: att det vore ekonomiskt lönsamt för Warner Bros Discovery att licensiera serierna. De berörda serierna skulle fortfarande visas på HBO/Max om rapporten stämmer.