Bugg i IOS 17.5 påstås återställa gamla raderade bilder

Postat:
20:52 - 2024-05-16
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
53

Enligt inlägg på Reddit har vissa som uppdaterat till IOS 17.5 råkat ut för att gamla raderade bilder plötsligt hamnat i galleriet igen. En användare påstår att bilder som raderades för åratal sedan plötsligt dök upp efter att ha installerat uppdateringen.

Ett annat Reddit-inlägg hävdar att IOS 17.5 fått för sig att visa fotografier från 2016 som nya bilder. Värsta exemplet på denna mystiska bugg är personen som säger att runt 300 bilder, varav vissa ”avslöjande”, dök upp på en Ipad som hade sålts till en vän. Plattan hade enligt utsago fabriksåterställts enligt Apples riktlinjer.

När en dator raderar en fil försvinner inte filens data från lagringen. Systemet markerar bara att den delen av lagringen nu är tillgänglig och fri att skriva över, och slutar hålla reda på filen och dess storlek. Fram till att den raderade filen skrivits över av annan data finns den kvar. Så länge Apple inte uttalar sig om buggen är det dock svårt att veta exakt vad som hänt.

IOS 17.5 sägs även ha blivit förvirrat över mer än bilder, då någon hävdar att gamla röstmeddelanden dök upp efter uppdateringen – trots att vissa av dem raderats.