Covid-19-lagret i Google Maps nu tillgängligt för flertalet användare

Postat:
12:44 - 2020-10-05
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
26

I slutet av september introducerade Google en ny funktion i Google Maps för att ge en indikation kring spridningen av covid-19 i närområdet. Funktionen som från start inte var tillgänglig för alla användare bör nu vara åtkomlig för det stora flertalet efter att så sakteliga ha rullat ut under ett par veckors tid.

Covid-19-lagret aktiveras på samma vis som övriga lager. Det vill säga genom att trycka på knappen för lager på startskärmen för Google Maps, och därefter ”Covid-19-info”.

Informationen kommer från Wikipedia och andra trovärdiga källor

Informationen kommer från källor som Wikipedia, folkhälsomyndigheter, New York Times och andra trovärdiga källor. Fler källor kan läggas till med tillskrivning framöver. Fallen uppdateras fortlöpande från resurser runt om i världen. Dagliga situationsrapporter är också tillgängliga på Världshälsoorganisationens webbplats.

–Google

Enligt Google hämtas informationen från folkhälsomyndigheter, Wikipedia och WHO. I Sverige går det enbart att se utvecklingen på länsnivå. Trender illustreras med hjälp av olika färger där ljusorange illustrerar en viss spridning, något mörkare orange en större spridning och rött stor spridning.