De här glasögonen erbjuder multimodal AI och har öppen källkod

Postat:
10:43 - 2024-02-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
11

Nystartade företaget Brilliant Labs har introducerat ett par smartglasögon med multimodal AI. Glasögonen – som heter Frame – skulle kunna ses som Humane AI Pin fast i ett annat format. Enligt företagets hemsida har Frame designats i Stockholm och San Francisco, med montering i Singapore.

Glasögonen har öppen källkod under MIT-licensen. Brilliant Labs påpekar att vem som helst kan skapa en egen gren av mjukvaran, baserad på den öppna källkoden. Vad kan då Frame göra? Som företaget beskriver glasögonen erbjuder de ungefär samma upplägg som Googles nya bildsökningsfunktion, eller att fråga en chattbott om en bild – fast integrerat i ett par glasögon.

Användare kan exempelvis bara titta på en sevärdhet eller byggnad och fråga Frame ”vad är det här?”, eller söka webben efter ett par gympaskor i en butik genom att bara titta på dem. Reklamfilmen visar även hur användare kan få näringsinformation om mat och hjälp med översättningar.

We exist to make tools which equip us with knowledge, deepen understanding, unleash creativity, and foster empathy – all in service of our shared prosperity.Always open-source, we believe the future of computing must be built by all of us.

Svaren visas direkt i synfältet. Glasögonen säljs i tre olika färger för 349 dollar och kan även beställas med recept, vilket dock höjer priset. Frame ansluter till smartphone via en app kallad Noa. Företaget använder OpenAI för visuella analyser, Whisper för översättningar och Perplexity för webbsökningar.

Ingen prenumeration krävs men gratisversionen har ett tak för antalet förfrågningar under en och samma dag. En prenumeration kommer erbjudas som tar bort gränsen. De specifikationer som är kända är en micro-OLED-färgpanel med 640 x 400 pixlar, en kamera, en mikrofon, ett 222mAh-batteri, samt chippet NRF52840 Cortex-M4F.

Mer information finns på Brilliant Labs hemsida.