En första titt på nya hemskärmsappen Themer

Att få vackra hemskärmar har aldrig varit enklare

Postat:
14:08 - 2013-10-13
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Androidanvändares hemskärmar kan se ut precis hur som helst. Endast fantasin sätter gränsen. Genom att kombinera bakgrundsbilder, ikonpaket, widgetar och genvägar kan användare få unika hemskärmar som passar just dem. Det finns sajter som är helt tillägnade hemskärmsdesign, som till exempel MyColorScreen.
Problemet är bara att det kan krävas tid, pyssel och en del förkunskaper för att skapa egna (eller återskapa) teman. Det kanske mest kända försöket hittills att låta användare applicera färdiga hemskärmslayouter är Buzz Launcher, som vi kikade på i mars i år. Buzz Launcher kräver dock fortfarande att användaren konfigurerar en del själv.

themer-android-skarm-lg-g2-3

Tidigare nämnda MyColorScreen har släppt en egen launcher som heter Themer. Appen är i betastadiet och det behövs i skrivande stund en inbjudningskod för att prova den. Tanken är att användare enkelt ska kunna aktivera en helt komplett hemskärmslayout i form av teman, genom en enda knapptryckning.

Vi har nu testat Themer en tid och kan rapportera att appen fungerar bra överlag. Themer infriar faktiskt sina löften om att enkelt ge oss tjusiga hemskärmar. Det finns redan förhållandevis många teman tillgängliga. Dessa kan laddas hem och appliceras genom att bara trycka på en knapp. Appen bjuder dessutom på en rad olika alternativ för att anpassa och skräddarsy launchern. Allt är snyggt och proffsigt utfört.

themer-android-skarm-lg-g2-2

Vissa teman innehåller en uppsättning appgenvägar som redan är utlagda på hemskärmarna. Dessa har ofta ikoner i en viss stil. Om du då byter ut genvägarna (deras favoriter behöver inte vara dina favoriter) får ikonerna inte samma typ av design, men det är en mindre nackdel i det stora hela. Vi tycker Themer verkar lovande, även om merparten av de teman som erbjuds är mer läckra än vad de är praktiska. Självklart återkommer vi när Themer släpps för alla.

Mest kommenterat

 1. Har IOS bättre appar än Android?
 2. Arnold Goldberg ny chef för svagt presterande Google Pay
 3. Rapport: Google planerar ny Chromecast med Google TV
 4. Apple Music näst största musikströmningstjänsten, Spotify dominerar
 5. Vilken tillverkare saknar du mest – HTC eller LG?
 6. Kostnadsfria utgåvan av G Suite försvinner

Mest läst

 1. Vi testar strömningstjänsten Paramount Plus
 2. Har IOS bättre appar än Android?
 3. Google lägger ned YouTube Originals
 4. Europriserna för Galaxy S22-serien
 5. Rapport: Google planerar ny Chromecast med Google TV
 6. Ännu en Ultra-läcka

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkare saknar du mest – HTC eller LG?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om