En ren version av Android gör Rabbit R1 mer användbar

Postat:
11:46 - 2024-06-10
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
1
Bild: HowToMen

Finns en framtid för separata små AI-manicker när en smartphone – som alla redan har – idag redan är den bästa och mest kraftfulla AI-manicken? Första vågen av AI-manicker med Rabbit R1 och Humane AI Pin i spetsen har sågats och floppat. Humane försöker enligt utsago redan bli uppköpt.

Youtube-kanalen HowToMen har gjort Rabbit R1 mer användbar genom att byta ut enhetens operativsystem med en ren version av Android – som flyter förvånansvärt fint. Pekskärmen kan användas i hela gränssnittet istället för bara på enstaka ställen som i originalmjukvaran.

Det fysiska scrollhjulet fungerar rentav och kan användas för att styra volymen eller ta skärmbilder. Kameran fungerar som den ska – inklusive videoinspelning – och sparar bilder till galleriet. Högtalaren och mikrofonen har även bibehållen funktionalitet. Om ett SIM-kort sätts i R1 kan enheten användas för att skicka SMS.

Kanalen lyckades dock inte få igång telefonsamtal men det ska vara möjligt. Alla Google-appar går enligt utsago att använda utan problem och appar kan installeras från Play Store. Med andra ord har Rabbit R1 gjorts om till en liten kvadratisk orange Androidtelefon. Eftersom enheten kan köra både ChatGPT och Google Gemini är R1 rentav en bättre AI-assistent med ett rent Android än den är med originalmjukvaran.

Senaste artiklarna om RABBIT R1