Falcon Pro återuppstår i och med version 3.0, bjuder på ”Material Design”

Postat:
17:12 - 2015-01-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
14

Franske utvecklaren Joaquim Vergès drabbades av Twitters regler för tredjepartsutvecklare med sin klient Falcon Pro. Twitter tillåter bara att 100 000 användare förknippas med nya appar från externa utvecklare och Falcon Pro slog ganska snabb i taket.

Nu har Vergès återupplivat Falcon Pro. Namnet är intakt men det är en helt ny applikation så utvecklaren har fått en ny uppsättning användarpolletter. Falcon Pro 3 försöker anamma ”Material Design”, vilket är Androids nya designspråk som introducerades i och med Lollipop.

falcon-pro-3-bild-4falcon-pro-3-bild-1

Vi har testat nya versionen och det är en av snyggare Twitter-apparna för Android hittills. Vergès verkar ha satsat på att göra gränssnittet så enkelt och rent som möjligt, utan distraherande inslag. I sin nuvarande skepnad finns det inte ens inställningar, vilket vi hoppas kommer längre fram.

Sidomenyn till vänster visar din egen profil och eventuella aviseringar. Resten av gränssnittet består av kolumner som går att växla mellan med svepgester. Kolumner kan tas bort och adderas efter behov och består exempelvis av favoriter, omnämningar, vanliga tidslinjen eller en särskild användares inlägg.

falcon-pro-3-bild-2falcon-pro-3-bild-5

Alla kan testa Falcon Pro 3 för att få en idé om designen men för att lägga till ditt konto behöver du betala 32 kronor. Stöd för två konton kostar ytterligare 16 kronor. Vi antar att Vergès med dessa priser vill förhindra att användarpolletterna ryker allt för snabbt. Falcon Pro 3 finns här i Google Play för de som vill prova.

Senaste artiklarna om FALCON PRO