Fem riktigt bra ikonpaket för Android [Design]

Postat:
21:18 - 2013-07-29
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
54

Att byta utseendet på alla ikoner är ett av de enklaste sätten att ge sin telefon en ny look. Med tanke på hur mycket som skrivits och sagts om de nya ikonerna i IOS 7 är det ett inslag i gränssnittet vissa lägger stor vikt vid. En av fördelarna med Android är att vi kan byta ut standardikonerna om vi inte gillar dem, om vi tröttnar på dem eller helt enkelt vill ha lite omväxling. För det krävs en hemskärmsersättare som exempelvis Nova Launcher eller Apex.

Det finns flera bra gratispaket med ikoner: DCIkonz är ett av de mest populära och vi har även tipsat om andra gratisikoner som kan vara värda att testa. Play Store erbjuder också en rad proffsiga paket som kostar en liten slant. De är ofta mer välgjorda och innehåller dessutom i regel en samling bakgrundsbilder som designats med ikonerna i åtanke. Här kommer fem av de allra bästa ikonpaketen i Play Store (en del av dem har figurerat på sajten tidigare). Tips på fler bra ikonpaket välkomnas i kommentarsfältet!

Tendere

tendere-ikoner-1tendere-ikoner-2

Ett helt nytt ikonpaket från samma utvecklare som skapat Flatro nedan. Ikonerna får en unik, rektangulär form istället för kvadraterna som blivit standard för ikonpaket. Tendere ger telefonen en retrovibb och paketet innehåller utöver ikonerna en samling specialdesignade bakgrundsbilder. Kostar 10kr.

Flatro

flatro-ikoner-1flatro-ikoner-2

Här har vi ett annat originellt paket från RyanMKelly. Ikonerna får nu i stället en cirkelform, vilket också är tämligen unikt. Precis som Tendere ovan levereras Flatro med en handfull bilder som optimerats för ikonerna. Ikonuppsättningen går på 10kr.

Tersus

tersus-1tersus-2

Det här är en klassiker i sammanhanget och ett av de mest populära betalikonpaketen i Googles programbutik. Tersus har köpts uppemot 50 000 gånger och har i skrivande stund 4,9 stjärnor i medelbetyg. För 11:50kr får du hela 1175 ikoner samt en serie bakgrundsbilder. Ikonerna har 144 x 144 pixlar och är optimerade för Full HD-upplösning. De bör alltså se särskilt bra ut på pixeltäta mobiler som Xperia Z, HTC One och Galaxy S4.

Stark

stark-1stark-5

Stark är skapat av Kovdev – samma kille som gett ut Tersus. Paketet innehåller lika många högupplösta ikoner som Tersus och har en liknande platt design.

Minimal UI

minimal-uiminimal-ui-2

Det här paketet kostar 10 kronor (det verkar vara standard) och har samma platta och enkla stil som både Tersus och Stark.

Senaste artiklarna om IKONER

→ Se fler artiklar om ämnet