Föredrar du telefoto eller supervidvinkel när du fotograferar? [Undersökning]

Postat:
18:52 - 2024-02-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

Flaggskepp erbjuder idag nästan alltid en huvudkamera, ett telefoto-objektiv och en supervidvinkelkamera. När tillverkare behöver hålla kostnaden nere prioriterar företagen supervidvinkel framför telefoto.

Huruvida det beror på att tillverkarna anser att flest vill ha supervidvinkel, på att supervidvinkel är billigare än telefoto, eller på en kombination törs vi inte svära på. Ett undantag är Google Pixel 4 XL som utrustades med ett telefoto-objektiv med optisk zoom som enda kompletterande bakre kamera. Vid den tidpunkten sa Google att de trodde flest kommer ha glädje och nytta av telefoto.

Google fick dock kritik för beslutet av flera recensenter. Där och då blev det tydligt att fotografer är indelade i två läger: de som tycker möjligheten att zooma in är mycket användbar och knappt utnyttjar supervidvinkel, och de som föredrar supervidvinkel och knappt zoomar.

I slutändan handlar valet om huruvida vi föredrar att kunna komma närmare eller längre bort från motivet när vi fotograferar. Dagens fråga är: telefoto eller supervidvinkel? Vilket läger tillhör du?

Föredrar du telefoto eller supervidvinkel när du fotograferar?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...