Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Förvirring kvarstår kring Samsungs regionlåsning

Postat:
13:49 - 2013-10-04
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Turerna kring regionlåsningen för vissa Samsung-mobiler fortsätter. Kartongen för bamsemobilen Galaxy Note 3 är förseglad med en etikett som berättar att enheten bara är kompatibel med SIM-kort från Europa. Nytillverkade exemplar av Galaxy S4 och Galaxy S3 säljs med samma varning.
Först verkade det som att regionlåsningen innebär att telefonerna inte går att använda med SIM-kort från andra regioner överhuvudtaget. För de som reser och vill kunna använda lokala SIM-kort för att exempelvis få billig datatrafik vore det en stor nackdel.

Ett par dagar senare påstods att låsningen bara sätter in ifall enheten startas första gången med ett SIM-kort från en annan region. Ifall mobilen aktiveras med ett SIM-kort från rätt region ska den därefter kunna användas fritt i världen med alla SIM-kort. Uppgiften kom enligt utsago från en av Samsungs talespersoner. Vi har även fått samma information från Samsung Sverige:

”För att ge kunder den optimala mobila upplevelsen i varje region har Samsung introducerat ett regionalt SIM-lås i Galaxy Note 3, Galaxy Note II och Galaxy S4. Det betyder att produkten endast är kompatibel med ett SIM-kort som utfärdats av en mobiloperatör inom regionen (identifierad på etiketten på förpackningen). När enheten aktiveras med ett SIM-kort som utfärdas i en annan region kan den låsas automatiskt, tills den låsts upp på ett dedikerat service-center. 

När en enhet aktiveras normalt släpper det regionala SIM-låset automatiskt. Användare kan nyttja roaming-tjänsten som vanligt samt att de kan använda den andra regionens SIM-kort vid behov.”

Samtidigt påstår vissa användare att de drabbats av låset – trots att de enligt utsago först aktiverat enheten med lokalt SIM-kort. Med tanke på mängden tips och frågor som kommit in till Swedroid kvarstår ovissheten kring regionlåset. I en 87 sidor lång forumtråd på XDA diskuteras saken friskt. Vi kan inte svära på hur det hela fungerar i praktiken, men enligt Samsung ska låset som sagt bara börja gälla när enheter initialt aktiveras med SIM-kort från andra regioner. Är det några Note 3-ägare som provat att använda SIM-kort från en annan världsdel?

Mest kommenterat

 1. Designen för Samsung Galaxy Note 20 enligt rykte
 2. Här är Honor X10 5G med popup-kamera och 90Hz-panel
 3. MIUI 12 introduceras globalt, släpps med start i juni
 4. YouTube kan påminna om att du ska gå och lägga dig
 5. Nova Launcher får stöd för nya ikonformerna i Android 11
 6. Xiaomi Mi Note 10 Lite släpps i Sverige i morgon

Mest läst

 1. Vad är viktigast för dig i valet av ny mobil?
 2. Specifikationerna för dubbelskärmade Microsoft Surface Duo enligt rykte
 3. Mobiler i mellansegmentet säljer bättre än flaggskeppen
 4. OnePlus kommer tillfälligt inaktivera fjärde kameran i 8 Pro
 5. Google Pixel 4a testas återigen på YouTube
 6. Vivos nya mobilkamera har kardansk upphängning

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad är viktigast för dig i valet av ny mobil? [markera högst 3]

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey