Google berättar hur och varför de skapade kamerafältet i Pixel-serien

Postat:
11:11 - 2023-09-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
9

Sedan Pixel 6 och Pixel 6 Pro har Google placerat de bakre kamerorna i ett upphöjt fält som sträcker sig längs hela bakstycket. Designen sticker ut i mängden och har blivit kännetecknande för Pixel-serien.

Google har nu berättat hur och varför de skapade kamerafältet. Inlägget är långt men kontentan är att Googles formgivare ville skapa en design som var helt ny och annorlunda och samtidigt gav utrymme för kamerorna, utan att göra telefonen större eller få kameramodulen att sticka ut för mycket på baksidan.

We all wanted to create a camera design that was completely different, something we hadn’t seen. We wanted to take the design to a new level.

Enligt formgivaren Sangsoo Park är det ett enormt projekt att arrangera om hela kamerasystemet. Ingenjörerna liknade att få plats med alla komponenter som att spela Tetris. Huvudkameran och supervidvinkelkameran behövde dessutom vara intill varandra för att funktioner likt porträttläge skulle fungera.

Googles formgivare säger att kamerafältet mognade i och med Pixel 7 och Pixel 7 Pro. De som vill läsa mer om tankarna bakom designen kan besöka blog.google.