Google förhandsvisar Pixel 7 / Pixel 7 Pro tillsammans med Pixel Watch

Postat:
21:29 - 2022-05-11
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
14

I samband med kvällens keynote som inledde årets upplaga av Googles utvecklarkonferens I/O presenterade Google en rad hårdvarunyheter. Utöver Pixel 6a som var väntad gjorde både Pixel Watch och kanske ännu mer oväntat Google Pixel 7 / 7 Pro ett framträdande.

Google presenterade dessvärre inga närmare detaljer kring produkterna i fråga annat än att visa upp enheterna på bild. De nya pixel-telefonerna kommer att lanseras under höst i år tillsammans med Android 13 och bygger på ett nytt egenutvecklat Tensor-chipp. Precis som för Pixel 6-duon kommer även Pixel 7 att finnas i ett mindre och i ett större (pro) format.

Pro-modellen har som bilden ovan visar tre stycken kameror. Om det handlar om uppgraderade sensorer och/eller uppgraderad optik framgick inte. Designspråket är sig likt från föregående generation, men till en skillnad hör att ramen som sträcker sig över kameramodulerna är av metall .

Pixel Watch kommer att lanseras tillsammans med Pixel 7-duon i höst och har en cirkulär display tillsammans med en rätt påtaglig krona som går att rotera på för att navigera i gränssnittet. Invid kronan ser det vidare ut som att det sitter ett par knappar.

Klockan är liksom Pixel-telefonerna designad inifrån och ut av Google och kommer sannolikt att använda ett Tensor-chipp, men även på denna punkt var Google hemlighetsfulla. Om klockan har stöd för trådlös laddning, hur batteritiden är och om det kommer att finnas en LTE-modell osv. återstår att se.

Fitbit kommer integrerat tillsammans med klockan för att för att registrera fysisk aktivitet, träningspass samt samla hälsodata. Huruvida klockan kan registrera EKG och tex blodtryck framgick dessvärre inte.