Google har fortfarande den bästa digitala assistenten enligt test

Alexa är sämst

Postat:
10:51 - 2022-12-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
29

Google har i år efter år av förståsigpåare ansetts erbjuda den bästa digitala assistenten, även om glappet mellan Google-assistenten och Siri minskat. Enligt ett test av Marques Brownlee ligger fortfarande Google-assistenten i topp.

De digitala hjälpredor som testades på telefoner var Google-assistenten, Apple Siri, Samsung Bixby och Amazon Alexa (Microsoft kastade in handduken för länge sedan). Googles assistent var i testet överlägset bäst på att förstå frågors sammanhang och kunna svara på flera följdfrågor utan att tappa tråden.

Googles och Samsungs assistenter var bättre än Siri på att låta användare styra telefonerna och utföra kommandon. En märklig brist i Siri är att assistenten bara kan ha en aktiv timer i taget. Brownlee var nära att lite oväntat utse Samsung Bixby till den näst bästa assistenten, men gav ändå andraplatsen till Siri.

Alexa ansågs vara den med råge sämsta assistenten på en telefon. Amazons assistent misslyckades delvis för att den alltid är tredjepartsmjukvara på telefoner, men Alexa var även sämre än de andra assistenterna rent allmänt (och kostar enligt utsago Amazon miljarder).

Hela testet är infogat nedan.