Google presenterar nästa steg för Chromebooks och Chrome OS

Postat:
12:58 - 2012-05-31
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
35

Android är inte Googles enda operativsystem för mobila enheter. Sökjätten har nämligen även skapat Chrome OS vilket är en Linux-baserad plattform med öppen källkod som endast använder sig av webbapplikationer.

Enheterna som kör Chrome OS kallas för Chromebooks och de första bärbara datorerna som kör systemet började säljas förra sommaren. Vissa har undrat varför Google inte bara anpassade Android för netbook-formatet istället för att skapa ett helt nytt system.

Google anser dock att de två plattformarna riktar sig till olika marknader. Grundaren Sergey Brin har även berättat att de två systemen sannolikt kommer smälta samman längre fram. Nu har sökjätten presenterat nästa steg för Chromebooks och Chrome OS.

Den nya Samsung-tillverkade hårdvaran ska vara nästan tre gånger snabbare än förra generationens Chromebooks och har stöd för hårdvaruaccelererad grafik. Systemet startar på under sju sekunder. På mjukvarufronten har Google lagt till åtskilligt med nya funktioner.

Är det några som rentav äger en Chromebook och vad tycker ni i så fall om plattformen? Mer information om nya generationens Chrome OS finns på Googles officiella blogg och i The Verge recension.