Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google presenterar nytt VR-headset: Daydream View

Postat:
21:39 - 2016-10-04
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
Google har aldrig tidigare vid ett och samma tillfälle presenterat så många nya hårdvaruprodukter som under tisdagskvällens presentation. Utöver Pixel, Home, Chromecast Ultra och WiFi passade sökjätten även på att avtäcka ett nytt headset som går hand i hand med Googles VR-koncept kallat ”Daydream”.
De nya glasögonen har fått namnet ”Daydream View” och kommer att säljas tillsammans med ett styrdon som kommunicerar med telefonen via blåtand. Styrdonet har bland annat gyro och accelerometer inbyggt och skall enligt Google vara känsligt nog för att rita eller skriva med i luften.

daydream_view_4

Daydream view är beklätt i så kallat Jersey-material och finns att tillgå i olika färger; grå (slate), ljusgrå (snow) samt vinrött (crimson). Google har inte nämnt något om priset utanför USA där det är satt till 79 dollar, vilket sannolikt innebär att det kommer kosta runt tusenlappen när det väl når svenska Google Store. För närvarande går det endast att skriva upp sig på en väntlista inför butikspremiären, som väntas äga rum senare i november månad.

Fodringen, som går att ta av och tvätta, är designad med glasögonbärare i åtanke. Daydream view skall vara lika bekvämt att använda för de som behöver glasögon som för de som klarar sig utan.

Precis som videon ovan visar går det att fälla ned fronten av hjälmen genom att lyfta på en gummisnodd. Det är för närvarande lite oklart kring vilka telefoner som är kompatibla med hjälmen. Google säger att samtliga Daydream-kompatibla telefoner kommer att passa med hjälmen, men på Daydreams hemsida finns för närvarande endast ”Pixel” listad.

daydream_vr_app

cinema

Googles Daydream-koncept erbjuder förstås en VR-anpassad hemskärm varifrån Daydream-kompatibla appar och tjänster kan nås. Enligt Google kommer YouTube såväl som Netflix vara Daydream-anpassade vid premiären av View.

Specifikationer

daydream_specs1

daydream_controller_specs_2

 

Mest kommenterat

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 3. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 4. Alarm-appen Timely upphör sista maj
 5. Fler rykten om nätta Asus Zenfone 8
 6. Facebook Messenger blir tredje appen att nå 5 miljarder installationer

Mest läst

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Sonys specialmodell Xperia Pro släpps i Sverige för 24 990 kronor
 3. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 4. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 5. Fler tillverkare erbjuder längre uppdateringsperioder
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v18)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta startar du om din mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om