Google sägs ha blockerat Koushik Duttas Chromecast-app

Postat:
23:43 - 2013-08-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
22

Googles mediaspelare Chromecast, som nyligen recenserades, gör att användare enkelt kan spela upp video- och ljudmaterial från Internet på sin TV. Chromecast-kompatibla Androidappar går att använda för att ange vad som ska spelas upp på teven. Tyvärr är listan över kompatibla appar kort just nu: YouTube, Play Music och Netflix.

Utvecklare kan genom ett officiellt API skapa egna Chromecast-kompatibla applikationer. Amerikanen Koushik Dutta, kanske mer känd som ClockworkMod, har till exempel arbetat på ett verktyg som ska göra att även lokalt innehåll på telefonen eller plattan kan skickas till Chromecast.

Enligt Dutta har dock Google nu för andra gången gjort att hans app inte kan skicka lokalt innehåll till Chromecast, vilket Dutta menar är ett medvetet drag från sökjätten. Han misstänker att Chromecast inte kommer vara särskilt vänlig mot indieutvecklare som vill komma på intressanta lösningar utan att Googles API mest är till för jättar som just Netflix.

Det som är viktigast för vanliga användare är att stora tjänster och utvecklare hoppar på Chromecast-tåget, men det vore tråkigt om Google begränsade mediaspelarens öppenhet. Vi håller ett öga på utvecklingen och återkommer när vi hör mer om tredjepartsappar för Chromecast.

Senaste artiklarna om CHROMECAST

→ Se fler artiklar om ämnet