Google visar upp aviseringar för Android Wear

Postat:
12:22 - 2014-05-30
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Androids utvecklarkanal har visat upp hur aviseringar fungerar för Wear, vilket är en särskild version av plattformen för smartklockor. Aviseringar är en central del av alla handledsenheter – smartklockan håller reda på vad som händer på din smartphone och eliminerar ofta behovet av att plocka fram telefonen.

Aviseringarna ska fungera tillsammans med Androidapplikationer utan några av de särskilda systemverktyg och klienter dagens smartklockor utnyttjar. Kan Androidappen skicka aviseringar sägs de kunna gå att se på klockan, men utvecklare behöver lägga till det stödet i sin kod – vilket tydligen är väldigt enkelt.

android-wear-aviseringar-lista

I exemplen ser vi exempelvis knappar för att hantera musikuppspelning, ett kalendermeddelande, en avisering från ett spel, samt ett nödläge från en brandvarnare. Varifrån aviseringen kommer indikeras genom en ikon uppe i högra hörnet av varje meddelande. Längre aviseringar kan ta upp flera sidor i anspråk och användaren behöver då svepa i sidled för att se allt.

Både Android Wear och dess tillhörande enheter står runt hörnet. Vi får sannolikt veta mycket mer om plattformen under utvecklarkonferensen I/O i juni.