Google visar upp datorglasögonen Glass under SXSW

Postat:
17:46 - 2013-03-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
31

Google har under pågående festivalen SXSW (South by Southwest) visat upp de kommande datoriserade glasögonen Glass. Besökare fick en inblick i hur gränssnittet i Glass ser ut och vad apparaten kan användas till. Gränssnittet styrs både genom röstkommandon och gester.

Genom att dra ett finger på olika vis över en pekkänslig yta kan användare gå fram och tillbaka i gränssnittet. Google har förvissat sig om att Glass inte kommer vara i vägen för användaren, samtidigt som all information ska finnas tillgänglig när den behövs. Det räcker att snegla upp för att se skärmen och en inbyggd finess gör att användare bara behöver böja huvudet bakåt för att exempelvis få tillgång till senaste nyheterna och fotografierna. 

Gränssnittet är baserat på en tidslinje med olika kort som går att scrolla mellan. Flera applikationer för Glass visades upp, som Gmail, Evernote, Path och The New York Times. Ett API tillåter utvecklare att skapa nya tidslinjekort för Glass genom att använda HTML och olika typer av media. Utvecklare måste följa fyra principer: ”designa för Glass”, ”var inte i vägen”, ”undvik det oväntade” och ”var läglig”. Videoklippen nedan visar delar av Googles presentation från SXSW. Glass kommer släppas för allmänheten senare i år.