Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

HTC One och Samsung Galaxy S4 nu tillgängliga i Google Play USA

Postat:
01:55 - 2013-06-27
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

Google Play-varianten av HTC One respektive Samsung Galaxy S4 finns från och med idag tillgängliga för beställning via Google Play USA. Huruvida telefonerna kommer saluföras i andra länder är än så länge okänt, men det är rimligt att anta att Storbritannien står på tur med tanke på tidigare Play-lanseringar.

htc_one_google_play_edition

Google Play Edition innebär att telefonerna levereras med den senaste versionen av Android och att de fortlöpande får tillgång till de senaste versionerna av Googles operativsystem. Google skriver också att telefonerna är optimerade för att ge användaren mer lagringsutrymme och en snabbare samt mindre plottrig androidupplevelse.

Det finns en baksida med Googles Play Edition-telefoner. Eftersom vare sig Samsung eller HTC fullt ut svarar för mjukvaran försvinner praktiskt taget samtliga av de funktioner som ingår i HTC Sense eller Samsung TouchWiz. För att ta ett exempel har kameramjukvara i TouchWiz och HTC Sense betydligt fler funktioner än motsvarande program i Googles version av Android.

Trots att Google skriver att telefonerna kommer få de senaste versionerna av Android är det ännu oklart om de kommer få dem parallellt med Googles Nexus-serie. Det här är alltså något tiden får utvisa och värt att ha i åtanke inför ett eventuellt köp.

htc_one_google_play

HTC One finns att tillgå i silver och kostar USD 599 i Google Play Store. De första leveranserna kommer gå iväg med start den 9/7.

google_play_edition_s4

Galaxy S4 är något dyrare än HTC One och har en prislapp på USD 649. Telefonen finns endast att tillgå i vitt utförande och kommer levereras på samma datum som HTC One.

Tekniksajten CNET har testat Google Play-varianten av både Samsung Galaxy S4 och HTC One. Om de två telefonerna skriver man att de främst kommer attrahera de mest inbitna Android-fantasterna. Priset och avsaknaden av funktionerna från respektive tillverkares gränssnitt menar man avskräcker. De gillar däremot det enkla gränssnittet och upplever enheterna som något rappare än med tillverkarnas Android-versioner.

Kittlar någon av telefonerna er läsares intresse? Finns det kanske tankar på att importera? Hur tänker ni i sådana fall gå tillväga? Dela gärna med er i kommentarsfältet nedan.

Mest kommenterat

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 3. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 4. Alarm-appen Timely upphör sista maj
 5. Fler rykten om nätta Asus Zenfone 8
 6. Facebook Messenger blir tredje appen att nå 5 miljarder installationer

Mest läst

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Sonys specialmodell Xperia Pro släpps i Sverige för 24 990 kronor
 3. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 4. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 5. Fler tillverkare erbjuder längre uppdateringsperioder
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v18)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta startar du om din mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om