Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Huawei kommenterar USA:s utökade handelsblockad

Postat:
15:11 - 2020-08-18
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Huawei har haft en tillfällig allmänn licens som tillåtit företaget att underhålla och uppdatera telefoner sålda innan mitten av maj 2019, trots USA:s svartlistning. Licensen har även omfattat lantliga telekommunikationsföretag som använt Huawei-utrustning.
Den tillfälliga licensen gick ut för några dagar sedan och kommer inte att förnyas. Handelsblockaden har samtidigt utökats till att inkludera 38 nya Huawei-relaterade företag i 21 länder.

Hur detta kommer påverka alla miljoner Huawei-telefoner med Google-appar och Play Store är inte fastställt. Eventuellt kan de sluta få uppdateringar, bortsett från de uppdateringar som tillhandahålls via Google Play Services.

Huawei Sverige säger i en kommentar att de kommer ”fortsätta tillhandahålla säkerhetsuppdateringar och eftermarknadstjänster till befintliga smarta mobiler” men nämner inte specifikt hur utvecklingen kan eller kommer påverka modeller med Google-tjänster. Hela kommentaren är infogad nedan.

Huawei har bidragit starkt till såväl tillväxt som utveckling av Android runt om i världen. Som en av Androids viktigaste globala partners har Huawei arbetat i samarbete med Androids open-source-plattform och utvecklat ett ekosystem som varit och är till fördel för såväl användare som branschen i stort.

Huawei kommer att fortsätta med att tillhandahålla säkerhetsuppdateringar och eftermarknadstjänster till sina befintliga smarta mobiler och surfplattor som har sålts eller som finns i lager globalt.

Huawei kommer att fortsätta bygga ett säkert och hållbart ekosystem för mjukvara för att ge den bästa upplevelsen för alla användare, vart man än befinner sig i världen.

– Huawei Sverige

Mest kommenterat

 1. Vilken Androidtelefon genom tiderna är du personligen mest missnöjd med?
 2. Rykte: OnePlus kommer släppa 9E vid sidan av 9 och 9 Pro
 3. Google utser bästa Androidapparna 2020
 4. Black Friday har officiellt startat – här är några av de bästa fynden
 5. Bästa fynden på Cyber Monday [Uppdaterad]
 6. Rapport: Microsoft vill föra Androidappar till Windows

Mest läst

 1. Black Friday har officiellt startat – här är några av de bästa fynden
 2. Bästa fynden på Cyber Monday
 3. Vilken Androidtelefon genom tiderna är du personligen mest missnöjd med?
 4. Google utser bästa Androidapparna 2020
 5. Black Friday-rea även i Google Play
 6. Här är Poco M3 – 6000mAh, FHD+ och 128GB lagring för $169

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Skulle du sakna Galaxy Note-serien om den försvann?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om