Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Huawei kommenterar USA:s utökade handelsblockad

Postat:
15:11 - 2020-08-18
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Huawei har haft en tillfällig allmänn licens som tillåtit företaget att underhålla och uppdatera telefoner sålda innan mitten av maj 2019, trots USA:s svartlistning. Licensen har även omfattat lantliga telekommunikationsföretag som använt Huawei-utrustning.
Den tillfälliga licensen gick ut för några dagar sedan och kommer inte att förnyas. Handelsblockaden har samtidigt utökats till att inkludera 38 nya Huawei-relaterade företag i 21 länder.

Hur detta kommer påverka alla miljoner Huawei-telefoner med Google-appar och Play Store är inte fastställt. Eventuellt kan de sluta få uppdateringar, bortsett från de uppdateringar som tillhandahålls via Google Play Services.

Huawei Sverige säger i en kommentar att de kommer ”fortsätta tillhandahålla säkerhetsuppdateringar och eftermarknadstjänster till befintliga smarta mobiler” men nämner inte specifikt hur utvecklingen kan eller kommer påverka modeller med Google-tjänster. Hela kommentaren är infogad nedan.

Huawei har bidragit starkt till såväl tillväxt som utveckling av Android runt om i världen. Som en av Androids viktigaste globala partners har Huawei arbetat i samarbete med Androids open-source-plattform och utvecklat ett ekosystem som varit och är till fördel för såväl användare som branschen i stort.

Huawei kommer att fortsätta med att tillhandahålla säkerhetsuppdateringar och eftermarknadstjänster till sina befintliga smarta mobiler och surfplattor som har sålts eller som finns i lager globalt.

Huawei kommer att fortsätta bygga ett säkert och hållbart ekosystem för mjukvara för att ge den bästa upplevelsen för alla användare, vart man än befinner sig i världen.

– Huawei Sverige

Mest kommenterat

 1. Hur stor är din månatliga surf i mobilen?
 2. Sony lanserar Xperia 5 II med 120Hz uppdateringsfrekvens
 3. Apple introducerar Watch Series 6 och den mindre kostsamma Watch SE [Konkurrensen]
 4. Disney+ slår upp dörrarna i Sverige – här är allt du behöver veta
 5. Samsung Galaxy Z Fold 2 börjar säljas i Sverige för 22 690 kronor
 6. Bilder på fjärrkontrollen för Chromecast med Android TV hittar ut på nätet

Mest läst

 1. Disney+ slår upp dörrarna i Sverige – här är allt du behöver veta
 2. Amerikanska tullen beslagtar OnePlus Buds, hävdar att de är AirPods-plagiat
 3. Hur stor är din månatliga surf i mobilen?
 4. Huaweis nya smartklocka Watch GT 2 Pro har trådlös laddning
 5. Sony lanserar Xperia 5 II med 120Hz uppdateringsfrekvens
 6. Apple introducerar Watch Series 6 och den mindre kostsamma Watch SE

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Ungefär hur stor mängd mobildata har du tillgång till varje månad? [2020]

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om