Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Huawei kommenterar USA:s utökade handelsblockad

Postat:
15:11 - 2020-08-18
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Huawei har haft en tillfällig allmänn licens som tillåtit företaget att underhålla och uppdatera telefoner sålda innan mitten av maj 2019, trots USA:s svartlistning. Licensen har även omfattat lantliga telekommunikationsföretag som använt Huawei-utrustning.
Den tillfälliga licensen gick ut för några dagar sedan och kommer inte att förnyas. Handelsblockaden har samtidigt utökats till att inkludera 38 nya Huawei-relaterade företag i 21 länder.

Hur detta kommer påverka alla miljoner Huawei-telefoner med Google-appar och Play Store är inte fastställt. Eventuellt kan de sluta få uppdateringar, bortsett från de uppdateringar som tillhandahålls via Google Play Services.

Huawei Sverige säger i en kommentar att de kommer ”fortsätta tillhandahålla säkerhetsuppdateringar och eftermarknadstjänster till befintliga smarta mobiler” men nämner inte specifikt hur utvecklingen kan eller kommer påverka modeller med Google-tjänster. Hela kommentaren är infogad nedan.

Huawei har bidragit starkt till såväl tillväxt som utveckling av Android runt om i världen. Som en av Androids viktigaste globala partners har Huawei arbetat i samarbete med Androids open-source-plattform och utvecklat ett ekosystem som varit och är till fördel för såväl användare som branschen i stort.

Huawei kommer att fortsätta med att tillhandahålla säkerhetsuppdateringar och eftermarknadstjänster till sina befintliga smarta mobiler och surfplattor som har sålts eller som finns i lager globalt.

Huawei kommer att fortsätta bygga ett säkert och hållbart ekosystem för mjukvara för att ge den bästa upplevelsen för alla användare, vart man än befinner sig i världen.

– Huawei Sverige

Mest kommenterat

 1. Allt om Googles nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 2. Opinion: Fingeravtrycksläsare på bakstycket fortfarande bäst
 3. Freja kan användas som legitimation vid paketutlämning hos PostNord
 4. Apple har presenterat tredje generationens AirPods
 5. Här kan du se presentationen av Pixel 6 och Pixel 6 Pro live
 6. Google släpper skarpa Android 12 för Pixel-serien

Mest läst

 1. Hur ofta laddar du mobilen?
 2. Allt om Googles nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 3. Opinion: Fingeravtrycksläsare på bakstycket fortfarande bäst
 4. Ännu fler Google Pixel 6-läckor innan presentationen
 5. Sonys aptitretare för deras nästa Xperia
 6. Google berättar mer om vad deras systemkrets Tensor kan göra

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilka av teknikjättarna har du störst förtroende för? [Upp till 3]

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om