IMDb-appen har nu blivit ännu bättre – ett måste för filmintresserade

Postat:
16:25 - 2011-07-13
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
21

IMDb-appen för Android

IMDb.com är som de flesta säkert vet världens största filmsajt med en enorm mängd information om filmer, tv-serier, skådespelare och filmarbetare. Den officiella androidapplikationen för sajten var mycket efterlängtad när den först släpptes för ganska exakt ett år sedan. Programmet levde upp till förväntningarna och var faktiskt i vissa avseenden smidigare att använda än webbversionen av IMDb.

IMDb-appen hade dock en tydlig brist, nämligen att användare inte kunde logga in till sina konton och på så vis betygsätta filmer. I IMDb 2.0 som nyss släppts i Market kan dock filmfantaster äntligen logga in på sina IMDb-konton och lämna betyg på filmer och tv-serier. Det går även att på ett enkelt sätt få upp alla titlar man betygsatt och även sortera dessa efter betyg eller datum.

Appens utvecklare har dessutom passat på att anpassa IMDb för surfplattor och lägga till en så kallad watchlist som låter användare hålla reda på de filmer och serier som intresserar dem. Sist men inte minst har appens cache-hantering optimerats och de flesta kända buggar åtgärdats.

Den officiella IMDb-appen är 1.4MB stor och finns att ladda hem i Market för de som kör Android 1.6 eller senare – en ovärderlig app för alla filmintresserade.

Tipstack till Ante!