Klassiska äventyrsspelet Simon the Sorcerer släpps för Android

Postat:
17:32 - 2013-08-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
7

Med risk att ge de som spelade många äventyrsspel på 90-talet en nostalgiöverdos har nu Simon the Sorcerer landat i Googles programbutik. Spelet har förts över till Android och pekskärmsformatet av MojoTouch, med tillåtelse av Adventure Soft som släppte det ursprungliga peka-och-klicka-spelet för 20 år sedan.

Simon the Sorcerer blev en omtyckt succé och fick en rad olika uppföljare. Första spelet i serien gavs ut för Amiga, DOS och RISC OS. Androidversionen sägs vara trogen originalet, men med fräschare grafik som är anpassad för de högre upplösningarna. Det finns även ett särskilt retroläge som gör att användare kan aktivera originalgrafiken, originalmusiken och till och med de ursprungliga kontrollerna (muspekare).

simon-the-sorcerer-android-skarmdump-2

Spelet är annars optimerat för pekskärmsformatet med stöd för undertexter på engelska, spanska, franska, italienska och hebreiska. De som vill få sig en dos nostalgi, eller bara vill testa ett bra äventyrsspel (i alla fall originalet) kan bege sig till Play Store – Simon the Sorcerer kostar 27 kronor.

Uppdatering: Vi glömde nämna att klassiska äventyrsspel går att spela på Android med ScummVM, för de som har kvar originalfilerna.