Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

LG G2 når svensk mark 4:e oktober

Postat:
19:10 - 2013-08-27
Skribent:
Andreas B
Kommentarer:
Den svenska lanseringen av LG G2 kryper allt närmare och detaljerna kring den börjar därmed klarna allt mer. Men även om lanseringsdatumet ligger över en månad bort finns en möjlighet att komma över telefonen innan dess.
Swedroid var på plats när LG G2 presenterades i New York tidigare i augusti, där vi även fick göra en hands-on. Nu har luren nått svensk mark i och med att LG visade den på plats i Stockholm för den svenska journalistkåren.

Häromveckan nåddes vi av uppgifter om att telefonen skulle finnas i svensk handel under första veckan i oktober. Vi kan nu konstatera att de uppgifterna stämde då lanseringsdatumet är satt till 4 oktober för hela Norden. Förbokning kommer att köra igång under september från officiellt håll även om en del återförsäljare kan smyga igång redan innan dess.

Det rekommenderade priset är satt till ”under 5 000 kronor”, vilket får ses som aggressivt för en flaggskeppsmodell där priserna annars snarare hamnar några hundralappar över den nivån. Den placerar sig därmed som förväntat i samma prisklass som Samsung Galaxy S4 och HTC One. I dagsläget är G2 listad på Prisjakt till ett pris av cirka 5 300 kronor.

LG har en historik av sena eller uteblivna mjukvaruuppdateringar av sina telefoner. Om detta kommer förbättras för G2 återstår att se men som vanligt kommer Norden sannolikt släpa efter på grund av lokala konfigurationer.

Om du vill lägga vantarna på en G2 före alla andra finns en chans. LG kommer nämligen låta 30 personer agera testpilot och därmed få telefonen innan lansering. Dessa 30 tävlar sedan internt om att bli ”LG ambassador” vilket betyder att de kommer få även framtida telefonmodeller före alla andra.

Kanske blir alltså LG G2 den första mobilen på marknaden med Snapdragon 800, om inte Sonys Xperia Z Ultra hinner före.. Vi på Swedroid ser fram emot att få sätta tänderna i den och testa den ordentligt under hösten.

Mest kommenterat

 1. Sonys nya flaggskepp Xperia 1 II släpps i USA 24 juli för $1199
 2. Vilket OS hade du helst velat se som ett tredje alternativ på smartphonemarknaden?
 3. Googles RCS-implementering får sannolikt stöd för kryptering
 4. Webbutik anger att Sony Xperia 1 II blir tillgänglig 16 juni i Sverige [Notis]
 5. OnePlus och Meizu anammar kinesisk motsvarighet till Apple AirDrop
 6. Nu går det att spela Stadia i 1440p i Chrome

Mest läst

 1. Designen för Samsung Galaxy Note 20 enligt rykte
 2. Vilket OS hade du helst velat se som ett tredje alternativ på smartphonemarknaden?
 3. Vivos nya mobilkamera har kardansk upphängning
 4. Sonys nya flaggskepp Xperia 1 II släpps i USA 24 juli för $1199
 5. OnePlus och Meizu anammar kinesisk motsvarighet till Apple AirDrop
 6. Action Blocks skapar genvägar till kommandon i Google-assistenten

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilket OS hade du helst velat se som ett tredje alternativ på smartphonemarknaden?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey