Lenovo presenterar kameratelefonen Vibe Shot

Postat:
17:58 - 2015-03-02
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
20

Lenovo presenterade under MWC-mässan modellen Vibe Shot och fortsätter därmed att satsa på kombinationen smartphone och kompaktkamera. Vi har genom åren sett satsningar på just detta från såväl Lenovo som en rad olika tillverkare som Samsung, Panasonic och Kodak, men några större säljframgångar tycks de inte ha blivit.

När Lenovo kliver in i matchen med Vibe Shot gör de det med en 16-megapixelsensor, laserfokus, infraröd fokus, optisk bildstabilisering och en trefärgad LED-blixt.

Vidare har telefonen, det är trots allt en telefon, utrustats med en 5-tumsskärm med 1080p-upplösning, en åttakärnig processorplattform av typen Snapdragon 615, 3 GB RAM, 32 GB lagringsutrymme, ett batteri på hela 2900 mAh, dubbla SIM-kortplatser med LTE-stöd samt en micro-SD-plats för minnesexpansion på till upp till 128 GB.

Lenovo hoppas kunna lansera Vibe Shot till sommaren med den väldigt attraktiva prislappen 349 USD, motsvarande cirka 2 900 svenska kronor. Huruvida Lenovo planerar sälja Vibe Shot i Sverige, och vad prislappen i sådant fall blir, är i skrivande stund okänt.