LG G2 tycks sakna dedikerad multikörningsknapp

Postat:
13:55 - 2013-08-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
52

Hösten 2011 introducerade Google virtuella navigationsknappar i och med Galaxy Nexus och Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Istället för fysiska eller kapacitiva knappar under skärmen visas istället en tillbakaknapp, en hemknapp och en multikörningsknapp längst ner i gränssnittet. Fördelen är dels att det går att minska utrymmet kring skärmen eftersom det inte behövs något extrautrymme för fysiska knappar och dels att de virtuella knapparna anpassar sig till den aktuella skärmrotationen.

En annan fördel är att tangenterna i teorin kan skräddarsys eftersom de är del av mjukvaran. Den funktionaliteten återfinns exempelvis i populära ROM:ar som CyanogenMod och Paranoid Android. LG är så vitt vi vet den första tillverkaren som tagit fasta på detta och i nya flaggskeppet G2 kan navigationsknapparna justeras.

Sonys variant av virtuella knappar

Sonys variant av virtuella knappar

Det är en välkommen finess men det verkar som den dedikerade multikörningsknappen som finns i original-Android och i Sonys implementering av virtuella knapparna tagits bort. Genom knappen kan användare få upp multikörningsmenyn direkt, vilket är smidigare än andra lösningar som långtryck eller dubbeltryck. Det är dock möjligt att LG lägger till stöd för separat multikörningsknapp i en framtida firmwareuppdatering, ifall företaget märker att intresse finns.

Alternativen för virtuella knapparna i LG G2

  • Tillbaka – Hem – Meny
  • Meny – Hem – Tillbaka
  • Tillbaka – Hem – Meny – Rullgardinsmeny
  • Rullgardinsmeny – Meny – Hem – Tillbaka
  • Tillbaka – Hem – Meny – Qmemo
  • Qmemo – Meny – Hem – Tillbaka

Senaste artiklarna om LG G2

→ Se fler artiklar om ämnet