LG presenterar världens första 5,5-tumsskärm med 2560 x 1440 pixlar

Har 538PPI i pixeldensitet

Postat:
14:48 - 2013-08-21
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
110

Som om det inte var tillräckligt att Androidmobiler i toppskiktet idag har samma upplösning som 50-tums-TV-apparater har LGs skärmavdelning nu presenterat en 5,5-tumspanel med 2560 x 1440 pixlars upplösning (538PPI) och 430 nit i ljusstyrka – ännu en indikation på att mobilvärlden driver tekniska utvecklingen framåt.

Den höga upplösningen, som kallas Quad HD (QHD eller ibland WQHD), börjar bli populär för 27-tumsmonitorer för datorer men är nu alltså även på väg till mobila enheter. Upplösningen kallas Quad HD eftersom den erbjuder fyra gånger så många pixlar som HD. Enligt LG har företaget lyckats skapa världens mest pixeltäta och högupplösta skärm för mobiler.

Pressreleasen menar att Quad HD-panelen kommer föra med sig skarpare bilder och bättre färgåtergivning, med djupare kontrast och livfullhet. Enligt LG Display är en annan fördel med Quad HD att kunna få en överblick av hela hemsidor utan att skärpan blir lidande. Panelen är 1,2 millimeter tjock med ramar på 1,2mm, vilket LG menar även gör skärmen till världens tunnaste och smalaste. Det verkar som de första Quad HD-mobilerna kommer släppas på marknaden nästa år.