Mobilprototyp med flexibel skärm meddelar användaren genom att ändra form

Postat:
13:17 - 2013-04-28
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
26

Vi kommer få se den första mobilen med flexibel OLED-skärm i höst. Den kommer sannolikt vara tillverkad av LG och en annan jätte i elektronikvärlden, Samsung, tror även på tekniken. Alla ser inte vitsen med att ha en böjlig mobilskärm men en av fördelarna ska vara att skärmarna blir mycket mer tåliga.

En tunn film sägs täcka OLED-skärmarna istället för styvt glas, vilket påstås göra dem lättare och dessutom ”oförstörbara”. Panelerna är tunna: cirka 0,6mm jämfört med nuvarande generationens 1,8mm. Forskare på ett universitet i Queens har försökt komma på användningsområden för flexibla skärmar och har tagit fram en mycket tidig prototyp som kallas MorePhone.

Tanken är att enheten ljudlöst ska kunna meddela användaren om samtal och nya meddelanden genom att ändra form. I nuläget är MorePhone långt ifrån en fungerande mobil utan mest kablar kopplade till en flexibel skärm. Universitet tror att det kommer dröja åratal innan massproducerade produkter använder den här typen av funktionalitet. Vad tror ni om böjbara skärmar och dess eventuella praktiska fördelar?