LG presenterar Optimus GK för den koreanska marknaden [Notis]

Postat:
09:20 - 2013-04-29
Skribent:
| Viktor Å
Kommentarer:
16

Medan vi i Sverige endast har fått se den ursprungliga modellen ur LG:s G-serie telefoner så har den sydkoreanska tillverkaren släppt flera olika varianter och modeller för diverse marknader runt om i världen, inklusive den 5,5 tum stora Optimus G Pro som vi dessvärre inte kommer få se lanseras här hemma.

Under natten har LG presenterat ännu en telefon i G-serien som inte heller den kommer till Sverige, eller ens Europa – ett tråkigt faktum då dess specifikationer hade gjort den till en direkt konkurrent till Sony Xperia Z, HTC One och Samsung Galaxy S4 på den svenska marknaden.

lg-optimus-gk

Telefonmodellen i fråga heter Optimus GK, och liksom flaggskeppen från de andra tillverkarna (One undantagen) har den en 5 tum stor skärm med en upplösning på 1920×1080 pixlar (440ppi). Liksom i One och Galaxy S4 är SoC:n i Optimus GK en Qualcomm Snapdragon S600 och RAM-mängden är 2 GB, medan det inbyggda batteriet har en kapacitet på hela 3100 mAh – lika mycket som det i Samsung Galaxy Note II.

Vidare har telefonen 16GB inbyggt lagringsutrymme med möjlighet till expansion via microSD-kort på upp till 64 GB, samt en upplösning på 13 respektive 2 megapixlar för dess två kameror. Vi ser också att LG har valt att inkludera en fysisk Hem-knapp, i likhet med på Optimus G Pro, tillsammans med kapacitiva Tillbaka– och Meny-knappar.

LG Optimus GK lanseras med Android 4.1.2 / Jelly Bean – trots att version 4.2 av operativsystemet nu funnits tillgängligt i drygt fem månader – tillsammans med den sedvanliga mängden tillverkaranpassad mjukvara. I likhet med Galaxy S4 och storebror G Pro kommer Optimus GK exempelvis ha funktioner som pausar videouppspelning när användaren slutar titta på skärmen eller låter denne ta bilder med både främre och bakre kameran samtidigt.

Telefonen lanseras endast i Korea, i samband med operatören KT, och kommer enligt LG finnas tillgänglig från och med nästa månad. Även om just denna modell kommer frånhållas den europeiska marknaden så hoppas vi på att få se något liknande här inom en någorlunda snar framtid.

Hade ni kunnat tänka er att köpa en Optimus GK om den funnits tillgänglig i Sverige? Lämna gärna en kommentar nedan.