Motorola lanserar Droid Maxx i USA – har 3500mAh-batteri

Postat:
14:12 - 2013-07-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
23

Igår presenterade Motorola tillsammans med operatören Verizon tre stycken nya telefoner i USA: Droid Maxx, Mini och Ultra. Av dessa är kanske Maxx mest intressant då den har ett batteri med hela 3500mAh, vilket sägs ge mobilen uppemot 48 timmars batteritid vid användning och 25 dagars standby.

Sony har nischat sig genom att erbjuda IP-certifiering och virtuella Androidknappar medan Motorola i stort sett är den enda tillverkaren som fläskar på med riktigt feta batterier. Som vår batteritopplista visar skulle Droid Maxx överlägset hamna i toppen med sina 3500mAh: 400mAh mer än Galaxy Note 2 och 500mAh mer än Xperia Z Ultra. 

motorola-droid-maxx-2

De två enheterna är dessutom megafoner medan Droid Maxx har en i sammanhanget relativt liten OLED-skärm (ej PenTile-matris) på fem tum. Den har HD-upplösning, vilket bör dra mindre batteri än Full HD/1080p. Trots det kraftfulla batteriet lyckas Maxx vara blott 8,5mm tjock.

Bland övriga specifikationer kan nämnas 2GB RAM, 10MP-kamera, unibody-design i kevlar, LTE, Bluetooth 4.0 och en dubbelkärnig 1,7GHz-processor. Droid Maxx kör en så gott som oförändrad variant av Android och har mjukvarufinesser som liknar de i kommande Moto X – den erbjuder exempelvis samma kamera-app och kan lyssna på röstkommandon även när skärmen är släckt. I skrivande stund vet vi inte om Droid Maxx kommer hit i en eller annan form, men är det några som skulle vara intresserade av den här långdistanslöparen i så fall?