Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Nästa generationens Google-assistent introduceras under I/O

Postat:
12:25 - 2019-05-08
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Vad Google kallar ”nästa generationens assistent” har introducerats under den pågående utvecklarkonferensen I/O. Företaget anser sig ha nått en milstolpe genom att ha utvecklat en helt ny modell för röstigenkänning och språkförståelse, tack vare framsteg i neuronnät.
Assistenten har tidigare förlitat sig på beräkningskraften i Googles datacenter, men tack vare den nya effektivare modellen har 100GB bantats ned till mindre än en halv GB. Den artificiella intelligensen som driver Google-assistenten kan därmed köras lokalt på användares telefoner, något Google skriver bland annat gör assistenten betydligt rappare, med upp till 10 gånger snabbare svar.

Enligt Google blir assistenten snabbare överlag med det nya upplägget och likaså den allmänna röstigenkänningen. Nyheterna är dock inte redo än utan ”nästa generationens assistent” kommer till nya Pixel-telefoner i höst. Framstegen verkar därmed (inledningsvis?) endast bli tillgängliga på Pixel 4.

Assistenten har även fått en rad andra förbättringar, som exempelvis att användare kan säga vilken kontakt som är ”mamma” eller ett syskon. Frågor som ”vad blir vädret hos mamma i helgen” kan därefter ställas. Det blir därtill möjligt att helt sonika säga ”stopp” för att stänga av timers och alarm – utan att först behöva vända sig specifikt till assistenten. Den funktionen blir dock endast tillgänglig på Google Home-högtalare och smartskärmar som kör den engelska assistenten.

Mest kommenterat

 1. Google presenterar Pixel 4 och Pixel 4 XL med ansiktsupplåsning och radar
 2. Google Nest Mini erbjuder bättre ljud och väggfäste – tillgänglig i Sverige
 3. Hur många widgetar använder du idag?
 4. Google lanserar nya Pixel Buds
 5. Så här ser OnePlus 8 Pro ut enligt färskt rykte
 6. Nu är OnePlus 7T och 7T Pro tillgängliga i Europa

Mest läst

 1. Google presenterar Pixel 4 och Pixel 4 XL med ansiktsupplåsning och radar
 2. Video visar Samsungs tappning av Android 10
 3. Google Nest Mini erbjuder bättre ljud och väggfäste – tillgänglig i Sverige
 4. Google lanserar nya Pixel Buds
 5. Storleksjämförelser med Google Pixel 4 och Pixel 4 XL
 6. Google introducerar Pixelbook Go – en smidig Chromebook

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många widgetar använder du?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey