Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Nästa generationens Google-assistent introduceras under I/O

Postat:
12:25 - 2019-05-08
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Vad Google kallar ”nästa generationens assistent” har introducerats under den pågående utvecklarkonferensen I/O. Företaget anser sig ha nått en milstolpe genom att ha utvecklat en helt ny modell för röstigenkänning och språkförståelse, tack vare framsteg i neuronnät.
Assistenten har tidigare förlitat sig på beräkningskraften i Googles datacenter, men tack vare den nya effektivare modellen har 100GB bantats ned till mindre än en halv GB. Den artificiella intelligensen som driver Google-assistenten kan därmed köras lokalt på användares telefoner, något Google skriver bland annat gör assistenten betydligt rappare, med upp till 10 gånger snabbare svar.

Enligt Google blir assistenten snabbare överlag med det nya upplägget och likaså den allmänna röstigenkänningen. Nyheterna är dock inte redo än utan ”nästa generationens assistent” kommer till nya Pixel-telefoner i höst. Framstegen verkar därmed (inledningsvis?) endast bli tillgängliga på Pixel 4.

Assistenten har även fått en rad andra förbättringar, som exempelvis att användare kan säga vilken kontakt som är ”mamma” eller ett syskon. Frågor som ”vad blir vädret hos mamma i helgen” kan därefter ställas. Det blir därtill möjligt att helt sonika säga ”stopp” för att stänga av timers och alarm – utan att först behöva vända sig specifikt till assistenten. Den funktionen blir dock endast tillgänglig på Google Home-högtalare och smartskärmar som kör den engelska assistenten.

Mest kommenterat

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Sonys specialmodell Xperia Pro släpps i Sverige för 24 990 kronor
 3. Fler rykten om nätta Asus Zenfone 8
 4. Facebook Messenger blir tredje appen att nå 5 miljarder installationer
 5. OnePlus-telefoner kommer få temabutik
 6. Google kommer aktivera tvåstegsverifiering som standard

Mest läst

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Hur mycket är du beredd att betala för en telefon idag?
 3. Google kommer aktivera tvåstegsverifiering som standard
 4. Sonys specialmodell Xperia Pro släpps i Sverige för 24 990 kronor
 5. Andra generationens Nest Hub börjar säljas i Sverige
 6. Google råkar avslöja trådlösa hörlurarna Pixel Buds A

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta startar du om din mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om