Oneplus Watch 2 lanseras: en Wear OS-klocka med över två dagars batteritid

Postat:
16:34 - 2024-02-26
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
17

Oneplus har nyss presenterat sin första fullfjädrade smartklocka, tack vare Wear OS 4 istället för ett mer begränsat RTOS som i föregångaren. Även om batteritiden inte är lika bra som sist kan Oneplus Watch 2 hålla igång ovanligt länge för en Wear OS-klocka.

Förklaringen är delvis ett stort batteri med kapacitet på 500mAh, att jämföra med 306mAh i Google Pixel Watch 2. Google har även förbättrat och utökat ”hybridgränssnittet” för operativsystemet som kraftigt förbättrar energieffektiviteten – bland annat genom att den strömsnåla stödprocessorn kan uträtta mer utan att väcka huvudprocessorn. Enheten kör en kombination av Wear OS 4 och RTOS – det bästa av två världar.

Batteritiden är upp till 100 timmar i ”smartläget”, 48 timmar vid tung användning och 12 dygn i energispararläget (RTOS-läget). Att ladda klockan från tom till full nivå tar en timma. Konstruktionen är vattentät och uppfyller 5ATM, IP68 samt MIL-STD-810H. Enheten ska kunna hantera temperaturer upp till 70C och ned till -40C. Chassit består av rostfritt stål och väger 49 gram utan armbandet, vilket för övrigt är tillverkat av fluorgummi. Klockan stödjer vanliga 22mm-armband.

Oneplus Watch 2 har en 1,43-tums AMOLED-skärm med 466 x 466 pixlar, 326ppi, 60Hz uppdateringsfrekvens och 600 nits ljusstyrka. Skärmen skyddas av ett safirglas som uppfyller 8+ på Mohs hårdhetsskala. Klockan säljs endast i storleken 46mm.


Komponenterna som väcker systemet till liv är chippet Snapdragon W5 Gen 1 tillsammans med 2GB RAM och 32GB lagring. Det finns över 100 inbyggda urtavlor och över 100 olika sportlägen. Google-appar kan förstås installeras likt Google-assistenten, Wallet och Maps.

Gällande sensorer och positionering erbjuds pulsmätare, syremättnadsmätare, barometer, accelerometer, gyroskop och ljussensor, samt dubbelfrekvens-GPS, Galileo, GLONASS, Beidou och QZSS. Enheten har utrustats med Wi-Fi, Bluetooth 5.0 och NFC men Oneplus säljer ingen upplaga med LTE.

Pris och tillgänglighet

Oneplus Watch 2 kostar i skrivande stund 3690 kronor när klockan beställs från Oneplus hemsida, ned från ordinarie priset på 3990 kronor. Tillverkaren har även en studentrabatt som kan sänka priset med 10 procent.

De som förbeställer får hörlurarna Oneplus Buds 3 utan extra kostnad. Enligt hemsidan levereras klockan som tidigast 8 mars med snabbaste frakten.