Oppo presenterar Find 5 med Snapdragon S4 Pro, 2GB RAM och 1080p-skärm

Postat:
10:34 - 2012-12-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
67

Kommer ni ihåg värstingen Oppo Find 5 som vi hörde talas om redan i mitten av september? Oppo har nu presenterat enheten och samtliga av specifikationerna från början av hösten visade sig stämma, förutom att kameran har 13MP istället för 12MP som ryktet hävdade. Find 5 är ett hårdvarumonster som ligger i framkant på i stort sett samtliga punkter.

Vi finner exempelvis det fyrkärniga chipet Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 med grafikdelen Adreno 320. Enheten har fått 2GB RAM-minne (nuvarande max för mobila enheter), NFC och ett 2500mAh-batteri. Batteriet är därmed lika kraftfullt som i den första Samsung Galaxy Note och endast Note 2 och Motorola RAZR MAXX bjuder på mer mAh i nuläget. 

Förhoppningsvis är batteriet tillräckligt kraftigt för att kunna hålla skärmen igång så länge som vi önskar, trots att den mest framträdande egenskapen i Oppo Find 5 är en 5-tumsdisplay med 1080p-upplösning. Oppo blev inte först med FHD (1920 x 1080 pixlar) för mobiler eftersom HTC släppt både J Butterfly och Droid DNA, men Oppo är onekligen tidigt ute med denna mycket höga upplösning.

Kameran har som tidigare nämnts 13MP och det verkar i det här fallet inte bara handla om en hög siffra då kameran bjuder på hårdvaru-HDR för både foton och videoinspelning. På ljudfronten finner vi Dirac HD vilket tydligen är en teknik flera biltillverkare anammat och som Oppo är först ut med för mobiler. De medföljande hörlurarna är optimerade för Dirac.

Tyvärr saknar Oppo Find 5 plats för minneskort. Det inbyggda lagringsutrymmet är 16GB stort och vissa anser säkert att de behöver fler GB än så. Amerikanska tekniksajten Engadget har klämt på enheten, blev imponerade av byggkvalitén och säger att mobilens känsla påminner om Xperia S. Find 5 ska släppas om ungefär en månad med Android 4.1 Jelly Bean och vi vet ännu inte om den kommer till Sverige.