Pixel-serien får nya funktioner i Googles senaste ”feature drop”

Postat:
13:34 - 2020-12-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
3

Google har ambitionen att ge Pixel-telefoner nya funktioner kvartalsvis så att telefonerna blir mer kraftfulla med tiden. Vissa finesser kommer till alla Androidtelefoner efterhand, medan andra är exklusiva för Pixel.

Nu har Google släppt en ny så kallad ”feature drop” i och med december-uppdateringen, vilken nu ska vara tillgänglig för Pixel 3 och nyare modeller. Google nämner ett nytt extremt strömspararläge som kraftigt begränsar systemet för att minska energiförbrukningen. Hur det fungerar är beskrivit i skärmdumpen nedan.

Användare kan dela innehållet på skärmen under gruppvideosamtal i Duo, förutsatt att de är uppkopplade över Wi-Fi eller 5G. Tidigare fungerade skärmdelningen endast i samtal mellan två personer. Pixel-telefoner har även fått nya förslag för automatisk förbättring av bilder i Google Photos – exempelvis filter som förändrar solnedgångar och soluppgångar.

Finessen som optimerar högtalarens ljud, ”adaptive sound”, genom att analysera omgivningens akustik är officiell. Som exempel nämner Google att ljudet kan anpassas om telefonen spelar musik och tas från sovrummet till badrummet.

Google Lens kan nu översätta innehåll inuti appar och funktionen som identifierar låtar sparar numera historik. Pixel 5 och 4a 5G ska slutligen ha fått en mer exakt GPS när användare navigerar till fots. Google nämner märkligt nog inget om dessa finesser i sin changelog i Android, där uppdateringen endast ser ut att förbättra prestandan och stabiliteten.