Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Pixel-serien får nya funktioner i Googles senaste ”feature drop”

Postat:
13:34 - 2020-12-08
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google har ambitionen att ge Pixel-telefoner nya funktioner kvartalsvis så att telefonerna blir mer kraftfulla med tiden. Vissa finesser kommer till alla Androidtelefoner efterhand, medan andra är exklusiva för Pixel.
Nu har Google släppt en ny så kallad ”feature drop” i och med december-uppdateringen, vilken nu ska vara tillgänglig för Pixel 3 och nyare modeller. Google nämner ett nytt extremt strömspararläge som kraftigt begränsar systemet för att minska energiförbrukningen. Hur det fungerar är beskrivit i skärmdumpen nedan.

Användare kan dela innehållet på skärmen under gruppvideosamtal i Duo, förutsatt att de är uppkopplade över Wi-Fi eller 5G. Tidigare fungerade skärmdelningen endast i samtal mellan två personer. Pixel-telefoner har även fått nya förslag för automatisk förbättring av bilder i Google Photos – exempelvis filter som förändrar solnedgångar och soluppgångar.

Finessen som optimerar högtalarens ljud, ”adaptive sound”, genom att analysera omgivningens akustik är officiell. Som exempel nämner Google att ljudet kan anpassas om telefonen spelar musik och tas från sovrummet till badrummet.

Google Lens kan nu översätta innehåll inuti appar och funktionen som identifierar låtar sparar numera historik. Pixel 5 och 4a 5G ska slutligen ha fått en mer exakt GPS när användare navigerar till fots. Google nämner märkligt nog inget om dessa finesser i sin changelog i Android, där uppdateringen endast ser ut att förbättra prestandan och stabiliteten.
Mest kommenterat

 1. Vilket system kör din surfplatta?
 2. Skärmdumpar visar Windows 11 [Off topic]
 3. Så här kan du förbättra integriteten för ditt Google-konto
 4. Spotify släpper Clubhouse-utmanaren Greenroom
 5. Idag är det svensk säljstart för OnePlus Nord CE 5G
 6. TicWatch E3 erbjuder Snapdragon Wear 4100 för 210 euro

Mest läst

 1. Betalar du för mer Google-lagring?
 2. Skärmdumpar visar Windows 11
 3. Rykte: Samsung Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus har plastbakstycken
 4. Så här kan du förbättra integriteten för ditt Google-konto
 5. Google tillkännager sex nya Androidfunktioner som släpps i sommar
 6. Spotify släpper Clubhouse-utmanaren Greenroom

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilket system kör din surfplatta?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om