Q&A med ASUS på torsdag [Notis] [Uppdaterad]

Postat:
02:53 - 2012-02-01
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
27

ASUS Transformer Prime fick butikspremiär i måndags och det verkar inte ha rådit brist på köpsugna. Flertalet svenska återförsäljare har redan sålt slut och väntar för närvarande på nya leveranser.

För er som lagt vantarna på en enhet eller som för den delen går i köptankar kommer ASUS att svara på frågor kring produkten genom swedroids Facebook-kanal mellan 13:00 – 15:00 på torsdag (2/2). De som inte har ett Facebook-konto kan ställa sina frågor i den här forumtråden på Swedroid.

Uppdatering: ASUS kommer att finnas tillgängliga i swedroids Facebook-kanal för att svara på frågorna. Vi ber om ursäkt för missförståndet.

Vi kommer självklart se till att publicera svaren dels i den här artikeln och dels i sagda forumtråd när Q&A-sessionen väl är över.

Uppdatering: Tack för alla era frågor! ASUS har gjort sitt bästa för att svara på merparten av dessa och svaren finner ni nedan:

Robin Wester
Hörde någonstans att ni (ASUS) tillsammans med Nvidia ska släppa en surfplatta för runt 250 dollar, men som ska hålla samma klass som Prime. Stämmer detta och när kommer denna i så fall till butik? Prime verkar bra men för dyr för min smak. En platta för runt 2000 kr skulle jag med största sannolikhet köpa direkt. Har ett par ASUS- laptops som jag är väldigt nöjd med.

ASUS Sverige Hej Robin – produkten du tänker kanske är ME370 som presenterades av vår och Nvidias VD på CES-mässan tidigare i år? Denna produkt är i utvecklingstadiet och priset är endast indikativt och inte fastställt. En lanseringsplan är i dagsläget inte heller klar men vi förväntar oss inte att denna produkt hamnar i de svenska butikerna innan sommaren.

Yousif Saoor
Hej Hur kan man lyssna på musik och öppna andra hemsideor utan att youtube stannar ”Har Asus Prime med ICS”

ASUS Sverige Hej Yousif, Det går inte då google har bestämt att detta inte ska gå i Android. MVH, ASUS Anders

Djhg200 i forumet undrar:
Kommer ni fortsätta släppa tillbehör till ursprungliga Transformern eller är det bara Prime som gäller framöver?

ASUS Sverige Hej! Detta är en av våra målsättningar – mycket av de tillbehör som finns till Transformer fungerar även på Transformer Prime (och då tvärtom).

Lobo i forumet frågar följande:
Jag köpte tre meter USB-förlängning, men då tog inte plattan (ASUS Prime) laddning. Vad är maxlängden på USB-kabel och – om den är mer än kabeln som följer med – kommer ASUS att sälja en sådan?

ASUS Sverige Hejsan, man måste köra en USB3.0 förlängningskabel. Förklaring hittar ni bla härhttp://forum.xda-developers.com/show….php?t=1087321 MVH, ASUS Anders

Dreas i forumet frågar:
Har ASUS har planer på att släppa en Prime med 3G-funktionalitet?

ASUS Sverige Hej! En Prime med 3G är i dagsläget inte i planerna. Däremot kommer vi ha flera modeller med 3G embedded som kommer släppas under året! Vi vet att 3G är en mycket eftersökt funktion och detta år kommer vi adressera detta.

Jhedlof i forumet frågar:
Kommer den nya plattan med högre upplösning (TF700T) passa med dockan som levereras till TF201?

ASUS Sverige Hej! Ja, det är för närvarande vår ambition men vi kan inte lova något just nu då TF700 fortfarande är under utveckling.

Fluppen i forumet frågar:
Har märkt att systemet laggar vid inkoppling till TVn..både i tableten och på tvn.. Mina menyer och muspekare hackar – nån lösning?

ASUS Sverige Hej! Vi dubbelkollar med våra enheter här och försöker bena ut ett svar!

Claudio Rammsy
Kommer prime släppas utan tangentbord ?

ASUS Sverige Hej Claudio! Detta är möjligt men just nu fokuserar vi på den modell som släppts samt eventuellt att också lansera den andra färgen – Amethyst Grey.

Mats McIvor
Om man köper transformer prime idag, kommer man få GPS-felet åtgärdat på sin enhet om och när ni hittar felet? Finns det en vettig extern gps-antenn som är kompatibel med prime plattan?

ASUS Sverige Hejsan, Vi kan tyvärr inte svara på detta då det är upp till huvudkontoret. Än till denna dag har ASUS officiellt gått ut med att inte nämna GPS-antennen i våra specifikationer och att det inte finns någon fix. MVH, ASUS Anders

Joel Edberg
När kommer ICS till transformer? (TF101)

ASUS Sverige Hej! ICS till Transformer förväntas mot slutet av Februari för Nordiska enheter.

Niklas Oldebäck
När ska ni få tummen ur och släppa någon transformer med 3G?

ASUS Sverige Hej Niklas! http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1089106

Kg Gripson
Asus.Kan man koppla en större skärm till Eee pad transformer prime TF 201 och vilken typ av HD har den?

ASUS Sverige Hej! Du kan ansluta Eee Pad Transformer Prime TF201 till en TV/Skärm via HDMI. Kontakten vi använder på Primen är microHDMI så en micro-HDMI <-> HDMI-sladd kommer fungera.

I menyerna kommer upplösningen vara HD720p – vid filmvisning kommer upplösningen vara antingen HD720p eller FHD1080p beroende på källmaterialet.

Jonerik i forumet frågar:
Jag har en fråga angående att man enligt många rapporter får kraftigt försämrad Wifi-prestanda om man har igång Bluetooth samtidigt. I vissa fall när man strömmar ljud till Bluetooth-headset så verkar plattan tappa anslutningen helt. Är det här ett överdrivet problem som bara finns på vissa plattor eller är det kanske en fix för det här problemet på väg?
En liten försämring av prestanda är helt okej men kan jag t.ex. strömma ljud från spotify till mitt Bluetooth-headset(MW600) samtidigt som jag surfar utan att jag får problem?

ASUS Sverige Hejsan, De allra första TF Prime som tillverkades där många skickades till media hade ett fel i hårdvaran som gjorde att överföringshastigheten på wifi blev riktigt dålig om man använder BT samtidigt. Så är inte fallet med de som säljs här i Norden.

Eftersom det är ett combo-kort som används där både BT och wifi sitter på samma kort och använder samma antenn så kommer överföringshastigheten att sjunka när man använder båda samtidigt. Denna typ av kort är vanligt förekommande i både surfplattor och bärbara datorer från alla tillverkare de senaste året. MVH, ASUS Anders

Philip Olsson
Asus, kommer ni skicka ut en uppdatering som fixar touchen på prime? När man ritar något och drar ett sträck sakta på diagonalen så blir det väldigt vobbligt. De på xda har fixat en app som fixar touchen men den kräver root, och vill inte roota min bara för att få en fungerande touch. Är annars väldigt nöjd med den 

ASUS Sverige Hej Philip, Vi har anställda som följer XDA forum och rapporterar till våra programmerare. Vi eftersträvar självklart att fixa alla buggar som hittas så fort som möjligt. MVH, ASUS Anders