Rykte: LG och Samsung kommer släppa portabla monitorer för smartphones

Postat:
16:21 - 2020-02-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
33

Smartphones har på många vis blivit våra nya datorer och en förlängning av PC-revolutionen. För många är rentav mobilen idag den primära datorn. Det har gjorts flera försök att använda beräkningskraften i mobiler till att visa ett desktopsystem när enheten ansluts till extern skärm.

Canonical, utvecklaren bakom Ubuntu, hade år 2013 storslagna planer på att skapa en mobil (Edge) som både körde Android och en fullfjädrad version av Ubuntu – men hamnade 19 miljon dollar under målet på gräsrotsfinansieringssidan Indiegogo.

På senare år är det främst Samsung som satsat på idén att förvandla telefoner till en traditionell dator, genom sin DeX-lösning. Enligt en rapport från sydkoreanska ETNews kommer både Samsung och LG visa upp portabla monitorer specifikt avsedda för smartphones.

Namnet som används på konceptet är ”cloud top”. Ryktet menar att det rör sig om rena skärmar och inget annat, med fokus på att panelerna ska vara lätta att ta med sig. Samsungs skärm påstås heta Dexbook med 14,1” och 1080p. LG:s motsvarighet ska ha samma storlek och upplösning, men inte väga mer än 600g på bekostnad av ett mindre batteri (5000mAh kontra 10 000mAh).

Produkterna kommer att släppas under tredje kvartalet, enligt källan.