Rykte: Samsung kommer byta tillbaka till fyrkantig skärm för Galaxy Watch

Postat:
20:20 - 2024-03-11
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
7
Traditionell klocka

Smartklockor hade inledningsvis rektangulära skärmar. En bidragande anledning var att rektangulära skärmar var enklare att implementera och att tekniken för att skapa runda smartklockor utan tjocka ramar saknades. Kanske ansåg tillverkarna även att fyrkantiga skärmar var bättre eftersom det får plats mer information på skärmen samtidigt.

Efterhand bestämde alla tillverkare av Wear OS-klockor dock att smartklockor ska ha runda skärmar så att klockorna mer liknar traditionella armbandsur (även om det finns gott om klassiska klockor med fyrkantiga urtavlor).

Gear 2

En av de första smartklockorna med rund skärm var Motorola Moto 360 år 2014. Klockan blev ökänd för det ”punkterade däcket” – en nödlösning som gjorde att nedre delen av skärmen var död. Nu hävdar ett rykte att Samsung kommer byta tillbaka till en fyrkantig skärm för Galaxy Watch, men källan vet inte om bytet sker i år eller först 2025.

Apple använder som bekant rektangulära skärmar för Watch – världens mest sålda klocka och smartklocka – så kanske får vi se något liknande från Samsung.