Rykten om LG Optimus G2: 5-tums 1080p-skärm och 2GHz-processor

Postat:
13:06 - 2012-11-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
11

Rykten, rumours

Originalet har inte ens släppts i Sverige än men det har redan börjat dyka upp rykten om uppföljaren till LG Optimus G. Nya Nexus-enheten bygger delvis på hårdvaran för Optimus G och de två enheterna har snarlika specifikationer: 2GB RAM, chipet Snapdragon S4 Pro och en 4,7-tums LCD-skärm med WXGA-upplösning.

LG har valt att vänta med att lansera Optimus G i Sverige tills vårt LTE-nät blivit mer utbyggt. Problemet med den taktiken är att när Optimus G väl släpps här kan potentiella kunder redan börja snegla på vårens toppmodeller, vilken Optimus G2 rentav kan vara en av ifall ryktet stämmer. 

Uppföljaren Optimus G2 sägs landa i maj och få en 5-tumsskärm med 1920 x 1080 pixlars upplösning. Det går att skönja vissa nya hårdvarutrender för androidmobiler i toppskiktet, däribland 2GB RAM-minne och 1080p-skärmar. HTC har som bekant redan släppt en 1080p-mobil i vissa delar av världen och även kinesiska Oppo har en mobil med 1080p-skärm på gång.

Det sägs att Samsung dessutom är i färd att utveckla Super AMOLED-skärmar som kan hantera 1080p. Utöver en mycket pixeltät skärm ska Optimus G2 enligt ryktet få ett 2GHz-chip från Qualcomm. Om enheten existerar lär vi sannolikt få se en presentation under någon av nästa års stora teknikmässor: CES i januari eller MWC i Barcelona i slutet av februari.