Rykten om Sonys kommande toppmodeller ”Honami” och ”Togari”

Postat:
11:28 - 2013-04-29
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
32

Hur kommer Sony följa upp nuvarande toppmodellen Xperia Z? Att tillverkaren arbetar på en efterföljare är givet och enligt rykteskarusellen kommer det två nya toppmodeller från Sony i höst. De har kodnamnen Honami och Togari – den sistnämnda enheten sägs bli Sonys första så kallade phablet.

Specifikationer som nämns är en 6,44-tumsskärm med Full HD-upplösning, att jämföra med Samsungs största telefon Galaxy Mega som har en 6,3 tum stor skärm. Togari sägs se ut ungefär som Xperia Z, ha ett glasbakstycke och vara mycket tunn. Den gigantiska telefonen kan enligt ryktet släppas så tidigt som i juli i Japan. 

Honami kanske är mer intressant, då den sägs bli Sonys motsvarighet till HTC One: det absolut bästa företaget kan få till i mobilväg. Ryktet berättar att enheten förväntas få en 5-tumsskärm med Full HD-upplösning (standard i toppskiktet) och dessutom ett dedikerat Walkman-ljudchipp (S-Master MX Digital Amplifier) och en Cyber-shot-kamera med hela 20 megapixlar och lins från Carl Zeiss.

Uppgiftslämnaren säger vidare att Honami är den snyggaste telefonen Sony någonsin gjort. Sedan spekuleras det friskt om hårdvaran och Snapdragon 800, Adreno 330, 2GB RAM, Xenon-blixt och ett 3000mAh-batteri nämns. Allt detta är som sagt bara rykten, men även om flera av årets största flaggskepp redan släppts är det lång tid kvar av 2013 – mycket spännande teknik väntar.