Samsung ändrar policy för Galaxy S4 Active – erbjuder ny telefon till subventionerat pris i händelse av olycka

Postat:
14:12 - 2013-08-16
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
40

Efter vår artikel tidigare i veckan om att Samsungs Galaxy S4 Active inte kan repareras i händelse av att exempelvis skärmglaset spricker så har nu Samsung tagit kontakt med Swedroid och meddelar att de från och med måndag nästa vecka ändrar sin policy.

Den gamla policyn innebar att en S4 Active-ägare som spräckte sin skärm helt enkelt tvingades köpa en ny telefon, till fullpris, för att åtgärda problemet. Den nya policyn innebär inte att Samsung nu erbjuder reparation av den trasiga enheten, utan istället erbjuder de en ny enhet (alternativt en bättre begagnad enhet i likvärdigt skick) till ett subventionerat pris om maximalt 2 500 kronor.

Samsungs officiella uttalande följer:

Samsung har beslutat att erbjuda ägare av en Samsung Galaxy S4 Active möjligheten att, i det fall att produkten är felaktig eller har skadats på ett sätt som inte faller inom ramen för telefonens garanti eller tillämplig konsumentköplag, erhålla en ersättningsprodukt av samma modell till subventionerat pris om maximalt 2500 SEK/NOK/DKK/290€. Att en ersättningsprodukt erbjuds sker mot bakgrund av att telefonens skal och skärm inte kan repareras utan att IP67-klassificeringen (dvs att telefonen är vatten- och dammtät) bryts. Ersättningsprodukten kommer att vara i samma skick som och likvärdig med en ny produkt. Erbjudandet träder i kraft den 19 augusti 2013. Skador eller fel som täcks av telefonens garanti eller tillämplig konsumentköplag hanteras på sedvanligt sätt i enlighet med garantivillkoren och tillämplig konsumentköplag.

Det framgår inte av Samsungs uttalande ovan, men vi förutsätter att erbjudandet endast gäller mot uppvisande av kvitto samt vid inlämnande av den gamla, trasiga, enheten.

Även om 2 500 kronor fortfarande är en hel del pengar, och mer än vad en skärmreparation av en traditionell telefon utan IP-certifiering kostar, så är det betydligt mer överkomligt än de 4 500 kronorna och uppåt som en helt ny och osubventionerad Galaxy S4 Active betingar.

Diskutera Samsung Galaxy S4 Active på vårt forum.