Samsung berättar mer om virtuella assistenten Bixby

Storsatsning på AI

Postat:
18:08 - 2017-03-29
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
21

Bixby är Samsungs nya artificiella intelligens, som efterhand är tänkt att genomsyra all företagets hemelektronik. Samsung har berättat mer om Bixby i samband med lanseringen av Galaxy S8 och S8 Plus.

Assistenten kan startas från en fysisk knapp längs vänsterkanten i S8:orna, eller från gränssnittet. Enligt Samsung är Bixby tänkt att ”ge en personligare upplevelse och förbättra hur människor interagerar med mobiler och med omvärlden”.

Bixby har fyra olika grundfunktioner enligt Samsung, vilka tas upp i bilden nedan. Dels ska användare kunna styra utvalda appar med rösten (tänk ”Her”) och kombinera röstkommandon med svepningar.

Bixby kan även känna av vad användaren tittar på och tillhandahålla relaterad information, som exempelvis översättningar eller namn på sevärdheter. Andra delar av Bixby är kontextuella påminnelser, samt en dynamisk översiktsskärm i stil med Google Now.

Assistenten fungerar endast med engelska och koreanska inledningsvis, men svenska användare tycks inte blockeras från funktionaliteten.