Samsung: Därför saknas bokstavssortering i Galaxy S6/S6 Edge

Postat:
16:58 - 2015-04-19
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
135

Applikationer i applådan har sorterats efter bokstavsordning i Android sedan operativsystemet för första gången såg dagens ljus. Tillverkarna har därefter både haft möjlighet och uppmuntrats av Google att sätta sin egen prägel på Android, vilket de också gjort i form av gränssnitt som exempelvis Samsung TouchWiz och HTC Sense. Tillverkarskalen tillför i regel funktionalitet men innebär också att vissa funktioner ibland faller bort.

I samband med butikspremiären av Galaxy S6 reagerade flera av Swedroids läsare på att det i motsats till tidigare Galaxy S-telefoner inte längre finns någon möjlighet att sortera applikationer efter bokstavsordning i applådan . En funktion många tagit för given. Det går förvisso att sortera appar manuellt genom att klicka på ”redigera-knappen” i applådan och därefter dra ikonerna till den placering man önskar.

Vi riktade därför följande fråga till Samsung: Varför saknas bokstavssortering i Galaxy S6-serien och kommer det att tillkomma i någon framtida uppdatering? 

Funktionen att sortera appar från A-Ö är inte inkluderad i det nya TouchWiz-gränssnittet då Samsung gjort det mer slimmat och lättanvänt. Vi lyssnar dock kontinuerligt på feedback och önskemål från våra användare gällande funktioner och inställningar och tar dessa i beaktning när vi planerar framtida mjukvaru-uppdateringar.

–Samsung Sverige

Samsungs menar alltså att sorteringen skalats bort i syfte att göra gränssnittet mer minimalistiskt och lättanvänt. De ger samtidigt inga garantier för att funktionen skall återkomma i framtiden, men säger också att de lyssnar på sina kunder och deras önskemål. Det finns dock ett undantag – i USA är de S6-telefoner som säljs av operatören AT&T utrustade med funktionen.

GalaxyS6_AT&T

Hur viktig är bokstavssorteringen för dig och tar du för givet att funktionen finns i en smartphone? Eller använder du ändå en hemskärmsersättare från Google Play?