Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung Galaxy Z Fold 2 släpps 18 september för 22 690 kronor

Postat:
16:33 - 2020-09-01
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Samsung har nu givit vikbara Galaxy Z Fold 2 en komplett presentation, efter aptitretaren i början av augusti. Nya Fold blir tillgänglig i Sverige 18 september för 22 690 kronor och kan förbeställas med start idag.
Priset har därmed sjunkit försumbart jämfört med fjolårets 23 000 kronor för första modellen. Årets Fold har en betydligt större yttre panel, samt en kamera-ö för den inre skärmen istället för det stora skymmande sjoket. Specialiteten för Fold är att konstruktionen kan fällas ut, så att användare får en normal (men tjock) mobil och en surfplatta i en och samma konstruktion.

Externa skärmen mäter 6,2” på diagonalen och har det mycket avlånga bildförhållandet 25:9. Upplösningen är 816 x 2260 pixlar, vilket ger 386ppi. Den inre flexibla skärmen är 7,6” när den fälls ut, med 1768 x 2208 pixlar, bildförhållandet 22,5:18, 120Hz uppdateringsfrekvens och 373ppi.

Prestandamässigt erbjuder telefonen det senaste och snabbaste: Qualcomm Snapdragon 865 Plus (även i Europa), 12GB RAM och 256GB UFS 3.1-lagring. Batteriet erbjuder 4500mAh med stöd för 25W snabbladdning, samt trådlös laddning och omvänd trådlös laddning.

Bilder och video fångas med tre kameror. Huvudkameran har 12MP, bländaren f1,8, pixelstorleken 1,8µm och optisk bildstabilisering. Den sitter intill ett 12MP telefoto-objektiv och en 12MP supervidvinkelkamera. Det finns dessutom två framåtriktade kameror med 10MP – en för yttre panelen och en för den inre. Fingeravtrycksläsaren sitter längs sidan och konstruktionen erbjuder NFC, USB-C, stereohögtalare och 5G.

Gångjärnet i mitten ska ha blivit tåligare och Samsung har vidtagit nya åtgärder för att förhindra att damm och smuts kommer in i konstruktionen. Den flexibla panelen täcks av ett extremt tunt böjbart glas, precis som Z Flip. Glaset täcks i sin tur av ett skärmskydd i plast.

Prissättningen gör att mobiler med flexibla skärmar fortsätter att vara en exklusiv nisch, men detta lär förändras med tiden.

Mest kommenterat

 1. Vilken biometrisk autentisering föredrar du i telefoner?
 2. Huawei inte längre en av världens fem största smartphonetillverkare
 3. Apple introducerar ny Ipad Pro, erbjuder M1-processor [Konkurrensen]
 4. Nya Apple TV 4K erbjuder chippet A12 Bionic [Konkurrensen]
 5. Rykte: Samsungs vikbara skärm med dubbla gångjärn släpps Q1 2022
 6. Samsung och Xiaomi sägs släppa telefoner med kameran under skärmen i år

Mest läst

 1. Test: OnePlus 9 Pro
 2. Android Fast Pair får ny layout, stödjer över 100 Bluetooth-enheter
 3. Google Earth kan nu visa hur världen förändrats de senaste 37 åren
 4. Vilken biometrisk autentisering föredrar du i telefoner?
 5. Huawei inte längre en av världens fem största smartphonetillverkare
 6. Utvecklare: dags att flytta viktiga menyer till botten av skärmen

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken biometrisk autentisering föredrar du i telefoner?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om