Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung introducerar intelligenta klockan Galaxy Gear

Tillverkarens första moderna smartklocka

Postat:
21:00 - 2013-09-04
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Under den händelserika eftermiddagen och kvällen visade Sony upp nya telefonflaggskeppet Xperia Z1 och externa kameror för mobiler, medan Samsung introducerade Galaxy Note 3 och företagets första moderna smartklocka: Galaxy Gear. Klockan har en 1,63-tums OLED-skärm med 320 x 320 pixlar. Det innebär att Galaxy Gear har en något större men betydligt mer högupplöst skärm än Sonys motsvarighet, som erbjuder 220 x 176 pixlar fördelade över 1,6 tum.
Samsungs smartklocka har vidare fått en 800MHz-processor, 512MB RAM, 4GB inbyggt lagringsutrymme, en 1,9MP-kamera samt Bluetooth 4.0. Galaxy Gear har inbyggd accelerometer och dessutom ett gyroskop. Enheten kan filma i 720p och även spela upp HD-video. De bild- och ljudformat som stöds är H.264, MP4, AAC och M4A. Batteriet har 315mAh och sägs räcka till ungefär en dags användning. Hela den avlånga klockan mäter 37 x 57 x 11 millimeter, med en vikt på 74 gram.

samsung-galaxy-gear-promo-farger-1

Tanken är att Galaxy Gear ska fungera som en extra skärm för din smartphone – att du ska vara uppkopplad och ha koll på mejl, aviseringar och samtal utan att behöva plocka upp telefonen ur väskan eller fickan. Enheten har egna högtalare vilka tillåter att användare genomför samtal genom att bara prata rätt in i klockan.

Galaxy Gear har stöd för S Voice, vilket är Samsungs egna röstassistent. Genom röststyrningen ska användare kunna skriva meddelanden, få ner anteckningar, sätta alarm och ställa frågor. En funktion som kallas ”Auto Lock” gör att Galaxy Gear låser telefonen om den är över 1,5 meter från din mobil, för att sedan öppna den igen när klockan är nära. När Galaxy Gear inte används för kommunikation fungerar den som en digitalklocka.

samsung-galaxy-gear-promo-svartsamsung-galaxy-gear-promo-gulsamsung-galaxy-gear-promo-orange

Klockans funktionalitet kan utökas genom appar. Enligt Samsung kommer det finnas runt 70 applikationer för Galaxy Gear, däribland Evernote, TripIt, RunKeeper, Path och Pocket. Samsung släpper även egna appar för enheten. Det verkar som klockan kommer kräva en Galaxy-modell och inte vara kompatibel med samtliga Androidenheter.

Samsungs smarta klocka kommer börja säljas i Sverige i slutet av september och då kosta runt 2600 kronor. Enheten saluförs i en rad färger med tjusiga namn: Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold och Lime Green.

Mest kommenterat

 1. Rykte: OnePlus kommer för första gången släppa en Lite-modell
 2. Samsung Galaxy S11 påstås erbjuda 108MP-kamera och 5x optisk zoom
 3. Har du haft nytta av funktioner för digitalt välmående?
 4. Rykte: Sydkoreanska Galaxy S11 erbjuder Snapdragon, men Europa får alltjämt Exynos
 5. Nokia 2.3 har lång batteritid, lågt pris
 6. 120Hz och 5G kommer till mellansegmentet genom Redmi K30

Mest läst

 1. Samsung Galaxy S10 uppdateras till Android 10 i Sverige
 2. Rykte: Bilder på Samsung Galaxy S10 Lite och Note 10 Lite
 3. Rykte: OnePlus kommer för första gången släppa en Lite-modell
 4. Pixel-telefoner kommer regelbundet få nya funktioner
 5. Sony Xperia 5 uppdateras till Android 10
 6. OnePlus börjar återigen skicka ut Android 10 till 6 och 6T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har du haft nytta av funktioner för digitalt välmående?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey