Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung introducerar intelligenta klockan Galaxy Gear

Tillverkarens första moderna smartklocka

Postat:
21:00 - 2013-09-04
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Under den händelserika eftermiddagen och kvällen visade Sony upp nya telefonflaggskeppet Xperia Z1 och externa kameror för mobiler, medan Samsung introducerade Galaxy Note 3 och företagets första moderna smartklocka: Galaxy Gear. Klockan har en 1,63-tums OLED-skärm med 320 x 320 pixlar. Det innebär att Galaxy Gear har en något större men betydligt mer högupplöst skärm än Sonys motsvarighet, som erbjuder 220 x 176 pixlar fördelade över 1,6 tum.
Samsungs smartklocka har vidare fått en 800MHz-processor, 512MB RAM, 4GB inbyggt lagringsutrymme, en 1,9MP-kamera samt Bluetooth 4.0. Galaxy Gear har inbyggd accelerometer och dessutom ett gyroskop. Enheten kan filma i 720p och även spela upp HD-video. De bild- och ljudformat som stöds är H.264, MP4, AAC och M4A. Batteriet har 315mAh och sägs räcka till ungefär en dags användning. Hela den avlånga klockan mäter 37 x 57 x 11 millimeter, med en vikt på 74 gram.

samsung-galaxy-gear-promo-farger-1

Tanken är att Galaxy Gear ska fungera som en extra skärm för din smartphone – att du ska vara uppkopplad och ha koll på mejl, aviseringar och samtal utan att behöva plocka upp telefonen ur väskan eller fickan. Enheten har egna högtalare vilka tillåter att användare genomför samtal genom att bara prata rätt in i klockan.

Galaxy Gear har stöd för S Voice, vilket är Samsungs egna röstassistent. Genom röststyrningen ska användare kunna skriva meddelanden, få ner anteckningar, sätta alarm och ställa frågor. En funktion som kallas ”Auto Lock” gör att Galaxy Gear låser telefonen om den är över 1,5 meter från din mobil, för att sedan öppna den igen när klockan är nära. När Galaxy Gear inte används för kommunikation fungerar den som en digitalklocka.

samsung-galaxy-gear-promo-svartsamsung-galaxy-gear-promo-gulsamsung-galaxy-gear-promo-orange

Klockans funktionalitet kan utökas genom appar. Enligt Samsung kommer det finnas runt 70 applikationer för Galaxy Gear, däribland Evernote, TripIt, RunKeeper, Path och Pocket. Samsung släpper även egna appar för enheten. Det verkar som klockan kommer kräva en Galaxy-modell och inte vara kompatibel med samtliga Androidenheter.

Samsungs smarta klocka kommer börja säljas i Sverige i slutet av september och då kosta runt 2600 kronor. Enheten saluförs i en rad färger med tjusiga namn: Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold och Lime Green.

Mest kommenterat

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Oppos nya 125W snabbladdning kan fylla 4000mAh på 20 minuter
 3. OnePlus presenterar sina första ”true wireless”-hörlurar 21 juli
 4. Realme X50 erbjuder 5G och 120Hz för 349 euro
 5. Diagnostik-app från OnePlus kan mäta batteri-hälsan
 6. Hur många appar har du på din mobil idag?

Mest läst

 1. Google Assistant och rutiner fungerar nu i Sverige
 2. Specifikationerna för OnePlus Nord enligt rykten
 3. Vilka specifikationer vill du se i ASUS ROG Phone 3?
 4. Google råkar visa Pixel 4a på sin hemsida
 5. Diagnostik-app från OnePlus kan mäta batteri-hälsan
 6. Realme X50 erbjuder 5G och 120Hz för 349 euro

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många appar har du på din telefon idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey