Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung slår tillbaka och stämmer Apple för att ha brutit mot 10 patent

Postat:
18:49 - 2011-04-22
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Samsung vs Apple

I tisdags rapporterade Swedroid om att Apple stämt konkurrenten Samsung för att ha plagierat iPad och iPhone, och i artikeln nämndes att stämningar av det här slaget ofta följs av en motstämning. Mycket riktigt har nu Samsung gett igen och stämt Apple, för att ha brutit mot sammanlagt 10 av den sydkoreanska tillverkarens patent.

Stämningsansökningar har lämnats in till domstolar i tre länder: Japan, Tyskland och Sydkorea. Samsung kräver att Apple upphör att kränka deras patent, och begär ekonomisk kompensation för tidigare överträdelser. Enligt nyhetsbyrån Reuters har patenten ifråga att göra med reducerad strömförbrukning under dataöverföringar, teknologi för att minska fel under dataöverföringar, samt det något luddiga ”trådlös datakommunikationsteknologi”. Samsung har bland annat gjort följande uttalande:

Samsung is responding actively to the legal action taken against us in order to protect our intellectual property and to ensure our continued innovation and growth in the mobile communications business.

Samsung förser Apple med flera av komponenterna till iPad och iPhone, och förra året var Apple rentav Samsungs näst största kund – Sony var den största. iPhone-tillverkaren köpte hårdvara för sammanlagt 5.7 miljarder dollar av Samsung, vilket i dagsläget motsvarar närmare 35 miljarder kronor. Hur, eller om, den affärsöverenskommelsen kommer att påverkas av stämningarna återstår att se. Den är sannolikt alltför värdefull för båda parter för att avbryta.

Stämningar likt dessa förkommer förhållandevis ofta inom mobilvärlden, men eftersom processerna ibland kan pågå under flera år, är det mindre ofta man hör talas om följderna. Vad tror ni läsare att Apples och Samsungs stämningar kommer att resultera i?

Genom Reuters

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 2. Google RCS är på väg att få krypterade meddelanden (E2EE)
 3. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 4. Googles hälsoapp Fit får nytt gränssnitt med bättre översikt
 5. Kommer Sony återuppliva Compact-serien?
 6. Realme 7 är en av de minst kostsamma 5G-mobilerna hittills

Mest läst

 1. Kommer du byta från Google Photos?
 2. De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet
 3. Black week har startat – tipsa om de bästa fynden
 4. Test: Google Pixel 5
 5. Här är Nokia 6300 och Nokia 8000 med KaiOS
 6. Senaste Chrome för med sig största prestandaökningen på flera år

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Kommer du byta från Google Photos när gratislagringen upphör?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om