Samsungs senaste Chromebook redan slutsåld i Play Store

Postat:
14:04 - 2012-10-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
50


I måndags började Google sälja Samsungs helt nya Chromebook i Play Store i USA och redan igår var det inledande lagret slutsålt. Det beror delvis på att kunder för bara $249 (motsvarar idag 1667kr) får förvånansvärt mycket hårdvara.

Enheten kallas kort och gott för Samsung Chromebook och är en nätt liten netbook, eller närmare bestämt chromebook, som kör Googles operativsystem Chrome OS. Datorn har en dubbelkärnig 1,7GHz processor med ARM Cortex-A15-arkitektur som är del av Samsungs plattform Exynos 5 Dual. Den är med andra ord den första enheten som använder sig av ARMs nya Cortex-A15-arkitektur.

Samsung Chromebook ansluter till internet via Wi-Fi och har en 11,6-tumsskärm (1366 x 768 pixlars upplösning), Bluetooth, 16GB inbyggt lagringsutrymme och 2GB RAM-minne. Enheten har även stöd för minneskort så lagringsutrymmet kan expanderas. Vi finner även två USB-portar samt HDMI-ut. Hela rasket väger 1,13kg.

Enheten har designats för att hålla priset nere men farten uppe. Enligt Google kan Samsung Chromebook spela upp 1080p-video med 30FPS. Eftersom enheten har en ARM-processor är Chromebook befriad från fläktar och är därför helt tyst. En laddning ska räcka runt 6,5 timmar.

I Chrome OS arbetar man mer eller mindre uteslutande i molnet. På så vis går ens arbete inte förlorat ifall man råkar bli av med sin Chromebook och Google erbjuder 100GB lagringsutrymme i Drive för de som anammar Chromebooks tidigt. Tyvärr går det inte att beställa enheten från Sverige i nuläget. Är det några som har erfarenhet av Chrome OS och Chromebooks?

Genom The Verge

Processor: 1,6GHz quad-core
Plattform: Exynos 4 Quad
RAM: 2GB
Skärm: 5,5" / HD / 267PPI
Skärmtyp: Super AMOLED
Kamera: 8MP