Sonos Ace är företagets första hörlurar – kostar 5499 kronor

Postat:
21:36 - 2024-05-21
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
31

Sonos har introducerat företagets första hörlurar: Ace med ett svenskt pris på 5499 kronor. Utöver hörlurarna får kunder ett fodral med kabelfack, en USB-C-kabel, samt en USB-C till 3,5mm-kabel (se ena bilden nedan).

Ace laddas via USB-C och kablarna kan även användas för att lyssna trådbundet. Sonos utlovar ”hifi-ljud i världsklass” genom dynamiska högtalarelement med hög precision och en konstruktion som ska förstärka basresponsen.

Det är ont om specifikationer på hemsidan men Sonos nämner stöd för förlustfritt ljud via Bluetooth eller USB-C. Ace erbjuder Dolby Atmos, rumsligt ljud (med huvudspårning), aktiv brusreducering, ett transparensläge som släpper in omgivningens ljud, samt strålformade mikrofoner för bättre samtalskvalitet. Huvudbandet i rostfritt stål kan justeras för att passa användarens huvudform.

Öronkuddarna består av ”memory foam” som täcks av konstläder, vilket påstås vara bekvämt för öronen. Hörlurarna är lätta enligt Sonos, men vi hittar ingen viktangivelse. Ace har designats för att kunna sitta på huvudet i flera timmar i taget utan att det blir obekvämt.

Volym, ljuduppspelning och samtal kan hanteras genom en fysisk knapp på ena kåpan. Uppspelningen pausas automatiskt när användaren tar av sig hörlurarna och uppspelningen återupptas när de sätts tillbaka. Batteritiden är upp till 30 timmar med den aktiv brusreduceringen igång. Tre minuters laddning ska räcka till upp till tre timmars uppspelning tack vare snabbladdning.

Ace är kompatibla med båda Android och IOS och kommer levereras med start 5 juni enligt Sonos hemsida. Förbeställningarna har redan öppnats. Priset ligger som tidigare nämnts på 5499 kronor. Hörlurarna säljs i färgerna svart och vitt.